Valpen Tara ble angrepet av kongeørn

På avstand kunne hundeeier Birger Ormestøyl se at ørnen gjorde seg klar for angrep nummer to på den lille valpen. Da løp han alt han kunne mot dem.

TARA: Den fem måneder gamle jaktterrieren Tara ble angrepet av en diger kongeørn under en tur i skogen denne uka. Foto: Privat
TARA: Den fem måneder gamle jaktterrieren Tara ble angrepet av en diger kongeørn under en tur i skogen denne uka. Foto: Privat Vis mer
Publisert

På onsdag var Birger Ormestøyl fra Tokke kommune i Vest-Telemark ute på tur med sine to hunder; elghunden Tikka (5) og den fem måneder gamle jaktterrieren Tara.

Ormestøyl hadde elghunden i bånd, mens lille Tara løp løs ved siden av.

Tara, som han med alderen håper blir en god hjortejeger, slapp han ut på noen gamle spor, der han visste at det ikke var dyr.

Dødsskrik

- Hun fulgte spora inn i en ganske tett skog. Jaktinteressen har ikke helt trådd til ennå, så jeg liker at hun stikker ut litt, forteller Ormestøyl, som også har blitt intervjuet av Jegeravisen.

Tara ble borte et par minutter, noe som er helt vanlig. Men så skjedde det noe som slett ikke er det.

- Tara begynte å bjeffe, og først hørtes hun bare nysgjerrig ut. Men så begynte hun å skrike. Det var angstskrik og dødsskrik, sier Ormelstøyl.

Han hadde ikke lagt merke til noe uvanlig i løpet av turen, men la på sprang inn i skogen mot lyden av den livredde valpen.

Angrepet

- Jeg løp inn i skogen, samtidig som jeg ropte på bikkja, sier han.

Da han kom nærmere forsto han virkelig alvoret i situasjonen. Tara hadde blir angrepet av en diger kongeørn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer