Valutaspekulasjonen fortsetter

Spekulasjonene mot den norske krona fortsetter, og nervøsiteten regjerer børsen til tross for varslet rentehopp og kroneflyt. Ingen vet hvor lenge uroen vil vare. Men analytikere tror på stabilitet og rentenedgang på sikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Børsen har reagert positivt på det sjuende rentehoppet og varsel om midlertidig kroneflyt fra Norges Bank i går. Men oppgangen er ikke så markert i dag.

  - Børsen er litt mer beroliget. Det kommer ingen ny rentesmell. Men akkurat nå er det ganske flatt på Børsen, sier sjeføkonom Nils Terje Furunes i Sparebanken NOR til NTB.

  - Det er alltid delte meninger i markedet. Noen vil ha billige aksjer, andre er redde fortsatt, sier Furunes.

Ustabilt

Han mener at rystelsene i norsk økonomi definitivt ikke er over:

  - Vi har ingen stabil situasjon. Det vil fortsatt gå opp og ned, sier Furunes.

  Blant de ting som fortsatt går ned er kronekursen. Det betyr at spekulantene fortsatt presser krona. Men analytikerne hopper ikke i stolen av den grunn. Det var ikke ventet at den forutsigbarhet i markedet som Norges Bank nå har skapt ville styrke krona markert over natta.

Ned

Pengemarkedsrenta har gått ned som følge av Norges Banks inngripen i går. Korte renter ligger nå på drøyt 8 prosent, etter å ha vært oppe i over 10 prosent i går.

  Furunes tror som de fleste analytikere at rentenivået vil gå ytterligere ned når situasjonen på finansmarkedet stabiliserer seg.

  Et stramt statsbudsjett og eventuelt økt oljepris må trolig til for å skape stabilitet i finansmarkedet.

(NTB)