Vampyr-drap ryster Wales

- 17-åringen drepte kvinnen, tok ut hjertet og drakk blodet. Han drømte om å bli en udødelig vampyr, sier aktor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det grufulle drapet blir rullet opp i retten, men aktor Roger Thomas lovet i sitt innledningsforedrag å skåne juryen for de mest grusomme detaljene. Mabel Leyshon (90) ble drept 25. november i fjor, og en 17-åring står nå stilt for retten for det rituelle drapet. Kvinnen ble funnet drept av flere knivstikk og brystet var revet åpent.

- Hjertet var fjernet, pakket inn i avispapir og deretter plassert i en steikepanne. Tiltalte drakk blodet hennes, sier aktor Thomas.

Ved føttene til liket hadde drapsmannen lagt gjenstander i formen til et omvendt kors. Politiet pågrep 17-åringen en måned seinere etter at kvinnens siste timer ble rekonstruert på BBC Crimewatch. Ifølge aktor hadde unggutten under en fest snakket med en venninne om sin drøm: Han ville bli vampyr og udødelig. Landsbyen hvor den drepte kvinnene bodde i, skulle være et perfekt sted for vampyrer.

- Dette var ikke et tilfeldig voldsutbrudd som resulterte i døden, men et brutalt og ondskapsfullt drap som var nøye planlagt, fastslår aktor.

Juryen fikk også høre at 17-åringen ikke er mentalt ustabil, og at han derfor er ansvarlig for sine handlinger.

- Han fant ut at han måtte ofre et annet menneske for å oppnå det han ønsket. Med foreldrene bortreist valgte han å tilfredsstille sine groteske og egoistiske behov, sier Thomas ifølge BBC.