Vampyrkatta Lazarus tar nettet med storm

- Han vet ikke at han er annerledes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I fjor vandret «vampyrkattungen» Lazaruz gatelangs i Tennesse på vei mot en ukjent framtid.

Født med misdannelser som gjør at han mangler både overleppe og nese så ikke framtida lys ut for den livsglade kattungen som ble funnet på gata.

Men ett år seinere både leker og koser han seg hjemme hos Cynthia Chambers, en lærer for elever med spesialbehov. I videoen øverst i denne saken kan du se hvordan vampyrkatta utfolder seg på en måte som har tatt nettet med storm.

- Lazarus har det veldig bra. For et par måneder siden gjennomgikk han en operasjon for å få orden på infeksjonen i munnen og trekke den siste tanna fra toppen, sier Chambers til Dagbladet.

- Siden da har han vært helt frisk, selv om han var forkjølet en gang, sier hun.

Minner om Jesu mirakel Den katteglade læreren ved East Tennesse University har snakket med medier verden rundt etter at videoene og bildene av Lazarus ble spredt som ild i tørt nettgress.

Hun har også opprettet en Facebook-side der brukere kan følge katten.

- Han er mer eller mindre akkurat som de andre kattene mine. Han leker, elsker, spiser og sover. Lazarus merker ikke noe til at han er annerledes enn de andre, han tror nok at han er husets konge, sier Chambers.

Flere påpeker at historien til Lazarus er en gladhistorie, akkurat som den om navnefaderen hans Lasarus av Betania.

Ifølge Johannes-evangeliet ble Lasarus nemlig vekket fra de døde av Jesus, fire dager etter at han gikk bort. Siden har navnet Lasarus i kristne samfunn blitt forbundet med uventet gjenoppstandelse.

Vil bruke Lazarus i lobbyvirksomhet Et så stort mirakel er det nok ikke at vampyrkatta Lazarus fortsatt lever og har det bra, men Cynthia Chambers får mye skryt for måten hun har tatt vare på ham på.

Nå vil Chambers bruke all oppmerksomheten hun og katten får til noe godt.

- Vi håper at Lazarus i framtida kan involveres i lobbyvirksomheten for folk og dyr med nedsatt funksjonsevne. Lazarus har en historie å fortelle, men den mest fantastiske historien er at dyr og mennesker med utfordringer vil bli elsket og godtatt som alle andre, sier hun.

- Lazarus er unik, men han er også mer lik de andre enn forskjellig, sier hun.