Van Gogh-mysterium løst med detektivarbeid

I ni år har ekspertene trøblet med å finne ut av dette bildet.

SAMME BILDE : Blant annet ved å studere det underliggende maleriet av to wrestlere (t.h) kunne ekspertene fastslå at det var snakk om et genuint Van Gogh-maleri. Foto: REUTERS
SAMME BILDE : Blant annet ved å studere det underliggende maleriet av to wrestlere (t.h) kunne ekspertene fastslå at det var snakk om et genuint Van Gogh-maleri. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ekspertene på Krüeller-Müller-museet i Nederland gjorde en aldri så liten oppdagelse da de nylig undersøkte maleriet «Still life with meadow flowers and roses».

Kunstneren bak maleriet, som viser en blomsterbukett i vase med blomster liggende rundt, har hittil vært svært vanskelig å fastslå for ekspertene.

Det var før de satte i gang det rene detektivarbeidet.

Ny røntgenteknologi Ekspertteamet brukte en ny røntgenteknologi for å undersøke bildet nærmere. På denne måten kunne de granske det underliggende bildet av to wrestlere i detalj.

Med de nye opplysningene fra dette arbeidet sammenholdt med kunnskapen om Vincent Van Goghs karriere, kunne eksperttemaet slå fast at det dreide seg om et Van Gogh-maleri.

Nederlandske Vincent van Gogh regnes som en av de største kunstnerne i verden. Han produserte de fleste av sine verk over en tiårsperiode, mot slutten av 1800-tallet.

- Det var ikke noen skikkelig «aha-opplevelse» for oss. Bitene bare falt på plass, sier Louis van Tilborgh ved Van Gogh-museet i Amsterdam til nyhetsbyrået AP.

Stor usikkerhet Maleriet ble imidlertid ansett som et Van Gogh-maleri da Krüeller-Müller-museet kjøpte det 1974.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer