Vandaler klarte å heise hvite flagg på toppen av Brooklyn Bridge

New yorkere sjokkert over sviktende vakthold på ikonisk landemerke.

HVITE FLAGG: Vandaler heiste hvite flagg på Brooklyn Bridge i New York. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
HVITE FLAGG: Vandaler heiste hvite flagg på Brooklyn Bridge i New York. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Mange new yorkere sperret opp øynene da de fikk kikket opp på toppen av Brooklyn Bridge som knytter Manhattan og Brooklyn sammen. Der det vanligvis flagges stolt med to amerikanske flagg, hadde noen i ly av nattens mulm og mørke klart å skifte det ut med hvite flagg, som vanligvis symboliserer overgivelse.

I løpet av natt til tirsdag, skal noen ha klart å klatre opp langs vaiere som strekkere seg fra gangstien midt på brua og opp til de to 84 meter høye tårnene. På begge steder skal de også ha brukt aluminiumsfolie til å dekke til lyskastere.

De nye flaggene var 6 ganger 3,3 meter i størrelse, og skal opprinnelig ha vært vanlige amerikanske flagg som var bleket hvite.

- Kunne tatt med bombe Mange new yorkere er forskrekket over at vaktholdet ikke er bedre på det ikoniske landemerket.

- For å være tydelig: Vi er definitivt bekymret for dette. Og vi er absolutt ikke glade for dette, sier lederen for New York-politiets antiterrorarbeid, John Miller, til New York Daily News.

Foreløpig er motivet for handlingen ukjent.

- Hadde de tatt med seg en bombe opp der, hadde det vært over. Dersom de var i stand til å ta med seg noe som var stort nok til å dekke til lyskasterne, kunne de også ha tatt med seg eksplosiver, sier en høytstående politimann til avisa.

Det hvite flagget ble heist bare ni måneder etter at en 16 år gammel gutt klarte å ta seg uhindret til toppen av det nye World Trade Center.

Dusør Den 131 år gamle brua blir vurdert som et svært profilert terrormål, og til en hver tid er to uniformerte politibiler plassert på hvert bruhode. Det er også en rekke umerkede overvåkingskameraer på brua, men ingen alarm gikk da gjerningsmennene tok seg til topps i nattemørket.

Politiet håper nå å komme i kontakt med fem personer som krysset brua klokka 3.10 natt til tirsdag. Bydelslederen for Brooklyn, Eric Adams, har også utlovet en dusør på 5000 dollar (om lag 30 000 kroner).

- Hvis det å flagge med hvite flagg på toppen av Brooklyn Bridge er noens forsøk på en spøk, så ler ikke jeg, sier Adams.

Brooklyn Bridge har tre hengespenn, og var med sitt hovedspenn på 486 meter verdens største bru da den sto ferdig i 1883, ifølge Store norske leksikon.

VAIERE: Tilskuere følger med mens New York-politiet tar seg ned vaierne fra toppen av Brooklyn Bridge etter å ha senket et hvitt flagg. Foto: AP Photo/Richard Drew
VAIERE: Tilskuere følger med mens New York-politiet tar seg ned vaierne fra toppen av Brooklyn Bridge etter å ha senket et hvitt flagg. Foto: AP Photo/Richard Drew Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer