Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vandaler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fredag skrev VG om de skandaløse forholdene ved Nasjonalgalleriet: Mens ethvert moderne museum er utstyrt med klimaanlegg, må de ansatte ved Nasjonalgalleriet åpne vinduene for å lufte. Dermed slippes sot, støv og skitt inn i salene, som huser uvurderlige norske kunstskatter, som Edvard Munchs «Skrik», og flere like uvurderlige arbeider til internasjonale kunstnere. Men også om vinduene forblir lukket, er verkene truet: I sommer har det vært opp til 36 grader, noe som ødelegger kunsten og får de besøkende til å besvime. Så vel representanter for andre kunstmuseer i Norge som utenlandske eksperter er forferdet over museet. Ingen internasjonale museer vil låne ut bilder til Nasjonalgalleriet.
  • Situasjonen i Nasjonalgalleriet er ikke tilfeldig. Også i Munch-museet mishandles kunsten. Da er det desto underligere at de samme politikerne som er ansvarlig for vandaliseringen, vil ha Oslo som kulturby.