Presidentvalget i USA:

Vandaliserer minnesmerker for å skremme velgere

Et minnesmerke for de falne i første verdenskrig og en jødisk gravplass har blitt vandalisert under valgdagen i USA. Dette skal være gjort for å skremme velgere fra å stemme.

VANDALISERT: Et jødisk gravsted i Michigan har blitt vandalisert for å skremme jøder fra å stemme ved presidentvalget, mener en religiøs organisasjon. Foto: Twitter/Anti-Defamation League
VANDALISERT: Et jødisk gravsted i Michigan har blitt vandalisert for å skremme jøder fra å stemme ved presidentvalget, mener en religiøs organisasjon. Foto: Twitter/Anti-Defamation League Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et første verdenskrigsmuseum i Kansas, som blir brukt som et valglokale onsdag, har blitt tagget ned med oppfordringer om at amerikanere skal la være å stemme, skriver CNN.

På museumsveggen står det:

- Ikke stem. Kjemp for revolusjonen, akkompagnert av et symbol for kommunismen.

- IKKE STEM: Graffiti som ble funnet på utsiden av et museum for de fallende i første verdenskrig ber amerikanere om å ikke stemme. Foto: Facebook/National WWI Museum and Memorial.
- IKKE STEM: Graffiti som ble funnet på utsiden av et museum for de fallende i første verdenskrig ber amerikanere om å ikke stemme. Foto: Facebook/National WWI Museum and Memorial. Vis mer

Liknende hendelser har funnet sted i Texas og Pennsylvania. Representanter ved museet i Kansas mener at dette er gjort for å skremme velgere fra å stemme.

- Vårt demokrati er noe generasjoner av veteraner, inkludert de som deltok i første verdenskrig, har kjempet for å forsvare. I dag skal vi vaske vekk dette, og vi håper at dere kommer, skriver museet i en pressemelding.

Tagget ned jødisk gravplass

Museet i Kansas oppdaget graffitien da de åpnet dørene klokka 6 i dag morges. Hendelsene i Pennsylvania og Texas kommer med samme oppfordring om å ikke stemme, og å slutte seg til den kommunistiske revolusjonen.

Men det er ikke bare museer og offentlige bygninger som har blitt vandalisert. Gravsteiner ved en jødisk gravplass i Michigan har blitt tagget ned med støtteerklæringer til president Donald Trump.

TRUMP-SUPPORTER: Denne Trump-tilhengeren frykter krig dersom Biden vinner valget. Reporter i USA: Trym Mogen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

På enkelte var «TRUMP» skrevet i store bokstaver, mens andre var tagget ned med slagordet «MAGA - Make America Great Again».

- De har feilet

Organisasjonen Anti-Defamation League (ADL), en organisasjon som jobber for bekjempelse av antisemittisme, tvitret bildene av gravsteinene, og understreket amerikanske jøder ikke lar seg skremme.

- De har feilet. Jøder i Michigan og over hele landet kommer til å stemme mot den sittende presidentens hat, vold og antisemittisme, skriver organisasjonen, gjengitt av CNN.

Det republikanske partiet i Michigan har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Republikansk seierRepublikansk ledelseHelt jevntDemokratisk ledelseDemokratisk seierIngen data/uavklartSist oppdatert: 01.12.2020 07:12Kilde: DDHQ
Ingen data tilgjengelig enda

--

-- valgstemmer

Biden (n%)

n stemmer

Trump (n%)

n stemmer

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer