Vandrer fra krig til krig

Carl I. Hagen går fra krig til krig i eget parti: Nå krever stortingsrepresentant Vidar Kleppe at Hagen rydder opp og setter redaktøren i fremskritt på plass, etter at partiavisa gikk til angrep på «trollene i Frp's stortingsgruppe.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kriget Hagen i retten mot «Danielsen-brødrene». Mandag reiser han til Kristiansand for å rydde opp i Vest-Agder der «verstingen» Vidar Kleppe så langt har vært listetopp. Nå utfordrer Kleppe Hagen ved å kritisere redaktøren av fremskritt , generalsekretær Geir Mo.

- Dette er tarvelig. Den som har skrevet dette, får enten stå fram med navn og peke ut hvem trollene er, eller så får vedkommende beklage det. Jeg forutsetter at partiledelsen drøfter saken og tar en samtale med ansvarlig redaktør, sier Kleppe om lederartikkelen.

Dermed kaster «verstingen» Kleppe seg inn i en ordkrig med partiledelsen i en situasjon hvor hans egen renominasjon kan være truet. Fylkesformann i Vest-Agder, Jan Ole Dahl, utelukker ikke at også Kleppe blir offer for utrenskningene som nå raser i Frp.

- Forsurer og undergraver

I siste nummer av fremskritt skriver lederskribenten at «nå er det på tide å få eksponert trollene i Frp's stortingsgruppe» som har «forsuret arbeidsklimaet» i lang tid. «Kan resten av Fremskrittspartiet stole på disse representantenes lojalitet i forhold til partiets strategi?» spør lederskribenten og ber fylkespartiene «tenke nøye gjennom dette» ved nominasjonene.

- Denne lederartikkelen er noe av det som har skuffet meg mest i denne prosessen. Det er tarvelig at man skriver noe sånt om stortingsgruppa og ikke engang setter navnet sitt under. Jeg vet ikke om det er Geir Mo som har skrevet det, men han er jo ansvarlig redaktør, sier Kleppe.

- Føler du deg truffet av karakteristikken? - Nei, jeg er ikke noe troll, og jeg tåler dagslys, sier Kleppe.

Betent i Frp

Kleppe sier han ikke frykter nominasjonsprosessen. - Konkurranse må vi leve med. Folk vet hva jeg står for. Jeg har stått på for Frp i tykt og tynt siden 1981, sier Kleppe.

Situasjonen i Frp er nå så betent at det synes å dukke opp nye branner hele tida. I flere fylkespartier er det kamp på kniven om nominasjonene. I Oslo-partiet slåss som kjent fløyene i retten. I Østfold krever taperne omkamp etter at Øystein Hedstrøm vant første nominasjonsrunde. Heller ikke veteranen fra Rogaland, Jan Simonsen, kan være garantert gjenvalg. Torsdag i kommende uke reiser Carl I. Hagen også til Rogaland.

Før det skal Frp's stortingsgruppe avvikle årets julebord.

REISENDE I KRIG: Carl I. Hagen går fra kamp til kamp for tida. Her er han på vei inn i rettssalen i rettssalen i Oslo Namsrett, etter en liten pause.