PÅ HEMMELIG STED: Etter at James Robertson (56) sto fram i lokalavisa og fortalte om den lange gåturen til og fra jobb, og etter at lokalavisa og en rekke avdre aviser verden over skrev om hvordan det ble opprettet en innsamlingsaksjon for mannen, og på kort tid samlet inn 1,5 millioner kroner til ham, opplever Robertson nå en helt ny utrygghet. Folk oppsøker ham og ber om penger, og for 56-åringen har det vært så ubehagelig at han har valgt å flytte til et nytt, hemmelig bosted. Foto: Ryan Garza/Detroit Free Press/AP/Scanpix
PÅ HEMMELIG STED: Etter at James Robertson (56) sto fram i lokalavisa og fortalte om den lange gåturen til og fra jobb, og etter at lokalavisa og en rekke avdre aviser verden over skrev om hvordan det ble opprettet en innsamlingsaksjon for mannen, og på kort tid samlet inn 1,5 millioner kroner til ham, opplever Robertson nå en helt ny utrygghet. Folk oppsøker ham og ber om penger, og for 56-åringen har det vært så ubehagelig at han har valgt å flytte til et nytt, hemmelig bosted. Foto: Ryan Garza/Detroit Free Press/AP/ScanpixVis mer

Vandreren James føler seg utrygg med sin nye formue og har flyttet til hemmelig sted

Gikk 33 kilometer til jobb i ni år. Nå blir han oppsøkt av folk som ber om penger han fikk til å kjøpe seg ny bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Livet så ut til å bli så mye bedre for 56-åringen James Robertson fra Detroit i USA.

Etter å ha gått til og fra jobb - en strekning på 33 kilometer - hver eneste dag i ni år, fikk han denne uka over 1,5 milloner kroner til å kjøpe seg en ny bil.

Det skjedde etter at lokalavisa Detroit Free Press skrev om hvordan fabrikkarbeideren tok beina fatt da bilen hans gikk i stykker i 2005. Kort tid etter at artikkelen sto på trykk ble det opprettet en innsamlingsaksjon for mannen, der det ble samlet inn over 1,5 millioner kroner til ham.

På hemmelig bosted Robertson bestemte seg for å kjøpe en Ford for pengene, men som Dagbladet skrev i går, tok han også imot sin nye lykke med forbehold.

- Den samme gud som gir meg alt dette, kan ta det fra meg. Forhåpentligvis er jeg forberedt på det som skjer, sa 56-åringen.

Forhåpentligvis er han det. For i dag skriver Detroit Free Press at 56-åringen har sett seg nødt til å forlate sitt hjem og flytte til et nytt, hemmelig bosted.

Også politiet er involvert i denne prosessen.

- Vi hadde et møte med ham, og han fortalte at han ikke lenger føler seg trygg, sier politisjef Aric Tosqui til avisa.

Mann drept i nabolaget - Folk har oppsøkte ham, og faktisk spurt om å få penger av ham, utdyper politisjefen.

Avgjørelsen om å flytte til et hemmelig bosted er blant annet basert på nyheter om at en 86 år gammel Detroit-mann ble drept etter at det ble kjent at han hadde vunnet 20 000 dollar i Lotto. Denne 86-åringen forsvant i desember i fjor, og i forrige uke ble enn mann pågrepet, siktet for å ha drept ham.

- Robertson er kjent med dette, sier politisjef Tosqui til lokalavisa.

Robertson selv sier ifølge avisa at det er en lettelse å ha forlatt hybelen han har bodd i de siste 15 åra.

- Jeg ønsket å få det overstått, sier han.