«Vandreren» livstruende skadd i fengsel

Medfange (22) pågrepet etter livstruende overfall på «Vandreren».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den kjente innbruddstyven Terje «Vandreren» Larsen (48) fra Bergen ble mandag kveld livstruende skadet i Ringerike fengsel. 

- Dette er veldig, veldig trist, sier Jan Arnfinn Arnesen, som har vært Terje Larsens advokat.

Han fikk beskjed fra politiet om at hans tidligere klient var slått ned i fengselet og ligger livstruende skadd på Ullevål sykehus.

Ifølge politiadvokat Geir Indal i Nordre Buskerud politidistrikt ble Larsen påført betydelige skader, med et «særlig farlig redskap».

En 22 år gammel mann er nå siktet for legemsbeskadigelse med betydelig skadefølge. 


Urin på klærne

22-åringen ble, ifølge sin egen forklaring, provosert da han oppdaget at flere av hans nyvaskede klesplagg var våte av urin. Siktede oppfattet det som at det var Larsen som hadde urinert på klærne.

- Det er snakk om klær som min klient tok på seg, både bukse, t-skjorte og skjorte. Dette var klær som Larsen nettopp hadde tatt med opp fra vaskeriet i fengselet, sier advokat Solbø til Aftenposten.

Den ransdømte 22-åringen har forklart at han deretter slo Terje Larsen med en liten glassbolle. 

Larsen ble sendt til Ringerike sykehus og operert, og ble deretter fraktet videre til Ullevål universitetssykehus for ytterligere operasjoner.

Tilstanden ble tirsdag formiddag betegnet som kritisk og livstruende.

Fredsommelig og stille 

48-åringen ble kjent under tilnavnet «Vandreren» etter at han fra tidlig på 1980-tallet brøt seg inn fra hytte til hytte i den norske fjellheimen. Totalt er han dømt for 644 innbrudd.

- Dette er forferdelig trist. Terje Larsen er, med alle sine feil og mangler, og tross den skade han påførte andre, en fredsommelig og stille person. Han er en intelligent og kunnskapsrik mann, som overrasket mange med kunnskapene sine. Dette er bare trist, og helt uforståelig, sier advokat Arnesen til Dagbladet.no.

Han var sist i kontakt med Terje Larsen forrige uke, for å hjelpe ham med en søknad om overføring til åpen soning. Dette var noe «Vandreren» ønsket for å komme seg videre.

- Søknaden om åpen soning handlet ikke om at han var redd for å være i fengsel. Han ga aldri uttrykk for noe sånt, sier advokaten.

Politiet har foretatt tekniske undersøkelser i fengselet, og startet avhør av ansatte og innsatte. Siktelsen mot 22-årigen vil ifølge Indal bli fortløpende vurdert avhengig av hvordan den skaddes helsetilstand utvikler seg.

VANDREREN: Det skal være Terje Larsen, kjent som Vandreren, som skal være alvorlig skadd etter at han ble angrepet av en medinnsatt ved Ringerike fengsel mandag.