Vandreren unnslapp politiet

Natt til lørdag var alle hytteeieres skrekk like ved å bli innhentet av lovens lange arm. Men Vandreren unnslapp politiet og kan vandre videre. Mannen har gjort innbrudd i nesten 500 hytter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politimann mener at han natt til lørdag så den ettersøkte bergenseren, som går under navnet «Vandreren», i Skjåk kommune i Gudbrandsdalen. Men politimannen var alene på en ikke-planlagt aksjon, og mannen slapp unna, opplyser politimester Einar Henriksen i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Han oppfordrer hyttefolk i de aktuelle områdene som mener de har sett hyttetyven om å melde fra til nærmeste lensmannskontor.

- Politiet kommer til å sette inn det nødvendige mannskap dersom vi får tips om at hyttetyven har vært på ferde, sier Henriksen.

På et møte som politiet i Gudbrandsdalen hadde om saken på mandag, ble det besluttet at politiet foreløpig ikke skal gå inn med økt innsats for å pågripe den ettersøkte bergenseren. I oktober i fjor fikk han sin 13. dom for i alt 450 hytteinnbrudd i Østlandsområdet. Likevel fikk han permisjon fra Ringerike Kretsfengsel 29. april, men møtte ikke opp da den var over.

Siden har meldingene om hytteinnbrudd rent inn til politiet i Østlandsområdet. Bare i Ringsaker kommune er det meldt om over 80 hytteinnbrudd den siste tiden. I Stor-Elvdal i Østerdalen er mer enn 30 hytter avlagt visitt.

- Vi har ikke grunnlag for å hevde at den ettersøkte mannen står bak alle hytteinnbruddene vi har hatt den siste tiden, men måten flere innbrudd er begått på, tyder på det, sier Henriksen.

(NTB)