Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanlig at advokater skriver privat på firmabrev

Mette Yvonne Larsen avviser rolleblanding fra Mona Høiness i testamentstriden.

 SLO TILBAKE:  Mette Yvonne Larsen hilser på sin klient Mona Høiness før hun slo tilbake i skiftetvisten hos byfogden i Oslo i ettermiddag mot påstander fra Urdahl-slektninger som vil ha arven etter tante og onkel.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
SLO TILBAKE: Mette Yvonne Larsen hilser på sin klient Mona Høiness før hun slo tilbake i skiftetvisten hos byfogden i Oslo i ettermiddag mot påstander fra Urdahl-slektninger som vil ha arven etter tante og onkel. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGHUS (Dagbladet): Advokat Mette Yvonne Larsen innledet sitt forsvarsinnlegg for Urdahl-arving Mona Høiness med å «nulle ut» store deler av innlegget fra motpartens prosessfullmektig Fred A. Gade, som ville overbevise byfogden om at testamentet på 100-millioners arven er ugyldig.

- Den siste timen av innlegget er ikke verdt noe som helst. Poenget er fru Urdahls helsetilstand 20. februar 2007 da testamentet ble skrevet. Det var ingen kvalifisert grad av sjelelig svekkelse på det tidspunktet.

- Helsetilstanden de fire årene fram til hun døde er helt uvesentlig, hun kunne like gjerne dødd dagen etter testamentet ble skrevet, slik de gjør i amerikanske filmer, sa Larsen.

På cruise Våren 2007, måneder etter at testamentet ble skrevet, var Synnøve Alver Urdahl både på cruise i Middelhavet og tur til Nord-Norge.

Ifølge Larsen er det iallefall tegn på at hun ikke var så ute av stand til å ta vare på seg selv som saksøkerne vil ha det til.

Mette Yvonne Larsen avviste antydningene i bladet Kapital om at Mona Høiness har vært advokat for Synnøve Aker Urdahl  samtidig som hun ble tilgodesett som enearving.

Det ville i så fall være i strid med god advokatskikk.

Her kan du lese Advokatforeningens etiske retningslinjer for god advokatskikk.

Logo på brevpapir - Per Urdahl brukte også sitt brevpapir som høyesterettsadvokat når han skrev sine private brev. Det gjør vel Gade og jeg også. Og det betyr ingen ting for hennes advokatrolle at Mona Høiness også brukte advokatpapir når hun skrev private brev for Synnøve.

Mette Yvonne Larsen la fram et hefte med private familiebilder fra julefeiringer, 17. mai og andre private arrangementer for å vise at Mona Høiness virkelig hadde vært en nær venn av Per og Synnøve Urdahl i en årrekke.

- Det var Mona som satt ved Per Urdahls seng da han døde i 2002. Etter at Per døde ville Synnøve vært veldig ensom hvis det ikke var for Mona. Slektningene hørte hun aldri fra.

Mette Yvonne Larsen avviste alle diagnosene som motpartens advokat Fred A. Gade henviste til som bevis for at Synnøve var dement.

- Ikke en lege i verden kan komme med en slik diagnose uten skikkelig MR-undersøkelse. Og det foreligger ikke i disse diagnosene.

Derimot refererte Larsen til en «plettfrie» MR-undersøkelse fra Capio røntgenavdeling i Drammen både i 2004, 2007 og 2008. En lege derfra skal vitne i skiftetvisten seinere i uka.

- Ikke rett fra gata Mette Yvonne Larsen var svært lite fornøyd med kritiske  kommentarer i forkant til Stein Bendixen som testamentvitne da Mona Høiness ble enearving til Urdahl-formuen 20. februar 2007.

- Dette er ingen hvem som helst som er tatt inn fra gata for å signere på et testamente. Han er jurist og har vært direktør i Norges Kommunalbank i 50 år.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media