- Vanlig mobbemetode

Nyere forskning viser at ungdom i større grad benytter moderne teknologi som tekstmeldinger og Internett til å mobbe og plage hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En norsk mobbeundersøkelse som ble gjort blant 3500 skoleungdommer i Oslo underbygger denne teorien. En undersøkelse utført ved Oxford-universitetet med 7000 britiske skoleelever konkluderte med at SMS-mobbing er vanlig.

- Vi ser også i Norge at barn raskt tar i bruk den nye teknologien til mobbing, sa forsker Bjørn Olweus ved HEMIL-senteret i Bergen til Dagbladet da den norske undersøkelsen ble lagt fram i februar i år.

- Det er mange måter å formidle et negativt uttrykk på. Noen av dem er lette å se, for eksempel på skole og jobb. Andre typer er mer usynlige, for eksempel disse meldingene en kan motta på telefonen og på Internett. De elektroniske mediene er blitt nye og viktige sosiale arenaer for mange ungdommer. For mennesker i livskrise oppleves utfrysing fra ethvert sosialt miljø sterkt, sier professor i selvmordslære, Lars Mehlum, ved Universitetet i Oslo.