- Vanlige folk kan havne i fengsel. Toppene slipper unna

En Nav-bruker ville blitt politianmeldt, påpeker Arbeiderpartiet etter Sivertsen-skandalen. SV sier den ferske statsråden mangler moral og dømmekraft.

200 PROSENT: Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) begynte som statssekretær 4. november. Fram til nyttår fikk han lønn både som ordfører i Lenvik og som statssekretær - noe han ifølge kommuneloven ikke har rett på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
200 PROSENT: Fiskeriminister Geir-Inge Sivertsen (H) begynte som statssekretær 4. november. Fram til nyttår fikk han lønn både som ordfører i Lenvik og som statssekretær - noe han ifølge kommuneloven ikke har rett på. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avslørte før helgen at Sivertsen søkte om - og fikk - 120 000 kroner i etterlønn da han ble statssekretær i november i fjor. Dette på tross av at Sivertsen gikk rett inn i ny jobb i regjeringen.

I november og desember fikk han dermed lønn både som statssekretær i Erna Solberg-regjeringen og som ordfører.

Sivertsen kom fra jobben som statssekretær fra ordførervervet i Lenvik kommune i Troms. Høyre-politikeren søkte om etterlønn flere uker etter at han var utnevnt som statssekretær.

Vil tilbakebetale

Etter at Dagbladet tok kontakt med Sivertsen kom erkjennelsen av at kommunen og han hadde tolket regelverket feil og at han ikke hadde rett på etterlønn som ordfører samtidig som han mottok lønn som statssekretær i regjeringen.

- Vil du betale tilbake pengene du ikke skulle hatt?

- Ja, selvfølgelig. Så får bli et forhold mellom kommunen og meg hvordan vi avkorter dette og regulerer det. Jeg har ikke oversikt over det nå, sa Sivertsen til Dagbladet før helgen.

Næringspolitisk talsperson Terje Aasland i Arbeiderpartiet etterlyser en opprydning i regelverket når politikere går mellom roller i kommuner, fylker og stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer