Vann flommet inn i jordskjelvrammet by

Gjørmete vann fra en innsjø som har bygd seg opp etter jordskjelvet i Kina, flommet tirsdag inn i byen Beichuan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mianyang (NTB-Reuters): Gjørmete vann fra en innsjø som har bygd seg opp etter jordskjelvet i Kina, flommet tirsdag inn i byen Beichuan.

Vannet strømmet inn i byen etter at soldater sprengte en åpning ved innsjøen, slik at demningen rundt ikke skulle briste ukontrollert og forårsake en større flomkatastrofe.

Innsjøen har bygd seg opp langs et elveleie som følge av jordras under jordskjelvet 12. mai.

Om lag en tredel av byens ruiner er nå dekket av det brune vannet. Vannmassene tok også med seg døde jordskjelvofre og gjenstander som lå igjen i ruinene, samt trær og enkelte kjøretøy.

Over 250.000 mennesker er evakuert fra området. En av dem, Wang Guiri (43), mistet sin kone under skjelvet. Han hadde håpet å reise tilbake for å finne levningene hennes, men nå tror han ikke lenger det vil være mulig.

- Dette er skjebnen. Vi må lære å leve med realitetene, sier han.

Kinesiske myndigheter har vedtatt at Beichuan skal bygges opp et annet sted ettersom byen ble fullstendig rasert i skjelvet.

Innsjøen som flomvannet kom fra, sank med nesten åtte meter i løpet av tre timer tirsdag, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Vann flommet inn i jordskjelvrammet by

Helikoptre evakuerte samtidig soldater og eksperter fra toppen av dammen, som ikke lenger er trygg etter at strømmen av vann kan skape nye sprekker i demningen.

Det er fare for at flomvannet også kan nå den tett befolkede byen Miangyang, der titusener av jordskjelvofre har søkt tilflukt. Myndighetene er i beredskap i tilfelle byen må evakueres, ifølge Xinhua.

(©NTB)