Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vann rant ut under døra til Brian Eggs hus. Så ransaket politiet boligen

Brian Egg hadde forsvunnet, men ukjente mennesker oppholdt seg i huset hans.

FORSVUNNET: Brian Egg (65) er en av San Franciscos byoriginaler. Etter å ha vært borte i flere måneder har politiet funnet levninger i huset hans. Foto: NTB Scanpix
FORSVUNNET: Brian Egg (65) er en av San Franciscos byoriginaler. Etter å ha vært borte i flere måneder har politiet funnet levninger i huset hans. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hodeløs kropp funnet i en fisketank har fått beboere i et av San Franciscos boligområder til å frykte at det verste har skjedd en av byens byoriginaler.

Den 65 år gamle bartenderen Brian Egg, gikk jevnlig turer med hunden og vannet trærne i det urbane strøket hvor han bodde, men har hele sommeren vært mistenkelig fraværende, ifølge The Guardian.

Flere av Eggs naboer har uttrykt bekymring for Egg, som de ikke har sett siden juni.

En av naboene, Scot Free, forteller at han har sett flere menn rundt Eggs hjem i sommer og at mennene har gjort rent med sterke kjemikalier som luktet blekemiddel. Mennene skal ha brukt så mye vann at det rant under utgangsdøra og ut i gata.

Free og flere av naboene har fortalt at de ringte politiet flere ganger for å få dem til å sjekke hvordan det sto til med Egg.

Fant hodeløs kropp

Tirsdag i forrige uke annonserte politiet i San Francisco at de hadde funnet en hodeløs kropp i en tank til å oppbevare fisk i, inne i huset.

Scot Free har uttalt at funnet bekrefter hans verste mistanke. Han forteller at han hele tiden har vært overbevist om at naboen var utsatt for noe forferdelig.

Mistanken ble enda sterkere 14. august. Ifølge Free hadde en hvit varebil fra Aftermath Services dukket opp utenfor Eggs hus. Ifølge firmaets hjemmeside utfører firmaet rengjøring blant annet etter drap og selvmord.

Free og naboene ringte da 911.

- Vi sa: Dra over dit nå, det er noe veldig rart som foregår, forteller Free.

Ble åsted

I løpet av kort tid ble Eggs hus et åsted for en drapssak.

Etter å ha gjennomsøkt Eggs hus i flere dager oppdaget politiet levningene etter et menneske.

- Vi har ikke sluppet informasjon om hva slags væske det var i fisketanken eller noe som helst informasjon om denne tanken, uttalte Grace Gatpandan ved San Francisco-politiet.

Går ikke ut med identiteten

Ifølge San Francisco Chronicle har ikke rettsmedisineren klart å identifisere kroppen. Rettsmedisineren har heller ikke klart å fastslå dødsårsak to uker etter funnet.

Kilder har uttalt til avisa at rettsmedisineren jobber med å finne dødsårsak, men at arbeidet er vanskelig grunnet levningenes tilstand.

Politiet karakteriserer saken som en savnetsak og er sparsomme med å dele detaljer fra etterforskningen.

- Vi har funnet levninger i løpet av etterforskningen. Vi venter på obduksjonsrapporten, sier David Stevenson, en talsperson for San Francisco-politiet.

Politiet har imidlertid arrestert to menn som naboene har sett ved Eggs hjem. En av mennene er tiltalt for å ha brukt Eggs kredittkort og for å ha bestilt tjenester fra det omtalte rengjøringsbyrået. Mannen skal også ha kjøpt en brukt BMW i juni.

De to mennene ble først tiltalt for drap, svindel, tyveri, identitetstyveri og for mishandling av eldre, men tiltalen ble droppet. Den ene av de arresterte mennene, en 52-åring, er blitt sluppet fri av politiet.

- Kan ikke være andre enn ham

Free og de andre naboene planlegger en minneseremoni for Egg i forbindelse med Eggs 66-årsdag 11. september.

Naboer forteller at de er utålmodige og at de ønsker at politiet skal oppklare saken så fort som mulig.

- Etter min mening kan det ikke være noen andre enn ham som er blitt funnet. Vi kan bare forestille oss hva som kan ha foregått i dette huset, sier Free.

Eggs hus skal være en av få Viktorianske bygninger som er igjen i nabolaget. Huset skal være mye verdt og Egg skal ha hatt en vakker hage.

For flere tiår siden skal Egg ha vært bartender på Stud, en av San Franciscos populære klubber som var kjent for sine dragshow på 70 og 80-tallet. Men ifølge Free, som også har leid et rom hos Egg tidligere, skal han ikke ha jobbet på flere tiår. Derimot spiste han hver dag lunsj på et suppekjøkken for hjemløse.

Ble utnyttet

Egg skal også ofte ha tilbudt hjemløse et sted å bo, ifølge Alex Lyuber, som var en annen av Eggs naboer.

- Han åpnet døra for mennesker og de utnyttet ham. Det gjør meg så trist og sint, sier han.

Gjennom hele sommeren så det ut som om andre mennesker levde i huset. Ifølge politiet rapporterte Eggs familie ham savnet 7. august.

Eggs bror, Devon Egg, har fortalt avisa Bay Area Reporter at han ble mistenksom etter å ha hørt en annen manns stemme på brorens telefonsvarer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!