STERKE KREFTER: Store deler av fasaden til dette bygget i New York er borte. Foto: AP
STERKE KREFTER: Store deler av fasaden til dette bygget i New York er borte. Foto: APVis mer

Vann strømmer ned i t-bane-systemet i New York

En person skal være fanget i et hus i Queens og flere bygninger er totalskadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I skrivende stund er rundt 2,2 millioner amerikanere uten strøm, fordelt på 11 stater.

Følg utviklingen fortløpende i vårt livestudio!

Sandy har for alvor begynt å sette sitt preg på landskapet, og bildet over er tatt på 8th avenue i New York. Brannvesenet i byen melder at ingen ble skadd i bygningen.

Sperret inne Siste oppdatering fra området er at et hus i bydelen Queens har kollapset.

- Vi har fått melding om at minst en person er fanget i ruinene. De fikk tak i offeret, men han hadde ikke puls. Brannvesenet trekker seg unna for øyeblikket, huset er ustabilt og det er ikke trygt å forsøke å redde noen nå, skriver FDNY Incidents på Twitter.

En kvinne i Toronto skal ha fått en flyvende gjenstand i hodet og har omkommet av skadene, melder CP24. En annen person skal ha fått et tre over seg i bydelen Queens i New York, også han skal ha mistet livet.

Selv om National Hurricane Center ikke lenger klassifiserer «Sandy» som en tropisk orkan, har den fortsatt styrken til en.

- Det kommer rapporter om store vannmengder i t-bane-systemene, skriver stormjakter Mark Robinson på Twitter.

FLOM: Forstadene i New York har virkelig fått kjenne på stormen. Nå meldes det om tilsvarende scenarioer i byen. Foto: Reuters
FLOM: Forstadene i New York har virkelig fått kjenne på stormen. Nå meldes det om tilsvarende scenarioer i byen. Foto: Reuters Vis mer

Også guvernøren i New York, Andrew Mark Cuomo, melder om det samme.

Vannivåene i New Yorks Battery Park har steget til 11,25 fot (~3,43 m). Dette slår rekorden fra 1821 på 11,2 fot, melder Weather Channel.

Travel natt Vannet er forventet å fortsette å stige de neste timene - både på grunn av full flo og endrede vindmønstre i stormen.

- Vi vet ikke hvor høyt det kan bli. Det er fortsatt rundt en time til høyvann. Nå skifter vinden retning, og mer havvann kommer til å bli presset mot kysten nå som vindene skifter retning, sier CNN-meteorolog Chad Myers rundt klokken 00.30.

- Det blir etter alt å dømme en travel kveld og natt for politi og brannvesen i New York. Stadig høres utrykningssirener. Det er en uhyggelig stemning i byen med folketomme gater, striregn og ulende vind, melder Dagbladets reporter på stedet.