Vann-vittig dyrt å tette Romeriksporten

ROMERIKSPORTEN (Dagbladet): For hver liter lekkasjen reduseres koster nå tettingen av Romeriksporten en million kroner. I natt ble det foretatt storkontroll av lekkasjene. Uansett resultat: Togene kan tidligst bruke tunnelen om seks måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Samferdselsminister Odd Einar Dørum har flere ganger fortalt Dagbladet at det går en grense for hvor mye man skal betale for miljøet over Romeriksporten. Dørum vil ikke fortelle når han vil gi ordren: gjør klar for tog. Men etter det Dagbladet erfarer vil det skje i løpet av meget kort tid.

Det betyr ikke at tettearbeidet vil slutte, men utføres sammen med at tunnelen forberedes for tog.

Viktig måling

I natt ble lekkasjene i Romeriksporten kontrollert. NIVA og NVE sjekket 28 kontrollpunkter. I ettermiddag kommer resultatene.

Tettearbeidet koster 30 millioner kroner i måneden - eller en million kroner for hver liter lekkasjen reduseres med. Skal tettingsarbeidet fortsette, vil resultatene bli mindre og mindre og prislappen både to og tre millioner pr liter. Direktør i NSB Gardermobanen, Olaf Melbu, venter spent på resultatene fra nattas målinger. Fra august til september var det en reduksjon med 14 prosent eller med 133 liter i minuttet på de tre målepunktene under Lutvann og Puttjern. Men man må ned med ytterligere 20 prosent (ned til 165 liter per minutt) om kravene fra NVE skal være oppnådd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer