Vannbanden nektet fengsling

De fem rumenerne som ble arrestert på E18 i Sande på torsdag godtok ikke fengsling og erkjente seg ikke straffeskyldig, da de i dag ble framstilt for varetektsfengsling ved Tønsberg tingrett.

GIKK GREIT: Aktor Trond Templen Grave var først i ilden, men tross tolk og språkproblemer gikk det greit.

FOTO: PER FLÅTHE
GIKK GREIT: Aktor Trond Templen Grave var først i ilden, men tross tolk og språkproblemer gikk det greit. FOTO: PER FLÅTHEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TØNSBERG (Dagbladet): De fem rumenerne er siktet for to tilfeller av grove ran, tilfeller av grove tyverier, og et simpelt tyveri. Noe som kan gi strafferammer på over seks år, dersom de kjennes skyldige. Aktor Trond Templen Grave forteller at de har gode kort på hånda.

-Ja, vi har skjellig grunn til mistanke. Dette bygger vi på tips og funn av stjålne gjenstander, sier han.

-Vil du innstille på at de soner i hjemlandet når saken går for retten?

-Det er langt fram dit, men kan være en løsning, sier Templen Grave.

Fire uker Rumenerne ble framstilt for varetektsfengsling i fem separate fengslingsmøter. Templen Grave og hans kollega Torje Arnesen har innstilt på fire ukers varetektsfengsling med brev og besøkskontroll, der to av ukene er i full isolasjon. Samtlige møter ble lukket for pressen.

Vannbanden Rumenerne som, har fått klengenavnet Vannbanden, er i alderen 23 til 36 år, og består av fire menn og en kvinne. En mann og kvinnen er søsken, mens de tre andre er venner. Navnet har de fått som følge av at de har oppsøkt eldre i deres boliger og spurt om de kunne få vann til bilen. Noe aktor Trond Templen Grave anser for å være svært grovt.

-Det er grovt å oppsøke eldre på bopel. De kom med flaske og spurte etter vann, sier han.

Kom senere Templen Grave kan ikke si noe om når banden kom til Norge, men han forteller at siktelsen mot kvinnen er mindre grov enn for mennene.

-Hun kom til Norge noe senere. Kvinnen er siktet for et tilfelle av grovt tyveri og et tilfelle av simpelt tyveri, sier han.

Kvinnen er den eldste i banden.

De framstilte rumenerne stilte i enkle antrekk fra Fretex sin velfylte garderobe. Det er politiet som velger antrekk.

Unntakene På spørsmålet om hvor vanlig det er å avholde fem fengslingsmøter på en da knyttet til samme sak, svarer han at det hører til unntakene. Tidlig neste uke vil avhørene av de fem starte. Templen Grave regner ikke med at det vil by på vanskeligheter selv om partene er avhengig av å ha tolk til stede.

Advokat Tore Langås, som forsvarer et 30 år gammelt medlem, forteller at det trolig ikke vil være forsvarer til stede under avhørene av i alle fall hans klient.

-Nei, jeg tror ikke det er nødvendig, selv om han har krav på det. 

FØRSTE MØTE: Aktor Trond Templen Grave, dommerfullmektig Geir Indal og forsvarer Christoffer Arnø i første fenglingsmøte.

FOTO: PER FLÅTHE
FØRSTE MØTE: Aktor Trond Templen Grave, dommerfullmektig Geir Indal og forsvarer Christoffer Arnø i første fenglingsmøte. FOTO: PER FLÅTHE Vis mer