Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannbøfler på rømmen skapte panikk i England

Løp ut fra innhengning og la i vei mot byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De seks vannbøflene på en gård i den sør-engelske småbyen Pennington så sitt snitt til å rømme da noen lot porten til innhengningen stå åpen i natt.


Bøflene satte kurs mot nabobyen Lymington, drøye tre kilometer unna. Vel framme skapte de både frykt og oppstandelse, melder nyhetsbyrået AP.

Paul Hewitt (37) var en av de første som kastet seg på telefonen til politiet da han så kolossene i sentrum av den lille byen.

Livredd

- Jeg hadde tatt noen drinker, men trodde jeg måtte ha tatt én for mange da jeg så dem, sier han til avisa Daily Express.

- Jeg trodde først det var kyr, men så la jeg merke til hornene. Da fikk jeg meg en ordentlig støkk.

De seks bøflene banet seg vei over Lymingtons fotballbane før de trampet videre gjennom en kirkegård. Denise Elliott (59) støtte på bølingen idet hun gikk ut av huset for å gå på jobb i 6-tida.

- Jeg så fem av dem under et tre. En politimann holdt opp noe høy han prøvde å gi dem. Det er ikke akkurat noe du forventer å se når du går ut av døra om morgenen, sier hun til avisa Times.

IKKE SMÅTTERI: Disse to vannbøflene var ikke medskyldige i nattens rømning. Illustrasjonsfoto: SCANPIX
IKKE SMÅTTERI: Disse to vannbøflene var ikke medskyldige i nattens rømning. Illustrasjonsfoto: SCANPIX Vis mer

Lurt inn i bil

Politiet prøvde forgjeves å fange bøflene, men frihetstrangen ble ikke kneblet før bonde og bøffeleier William Farmer (31) kom til stedet en time seinere.

Farmer
lurte dyrene inn bak ei rekke av bolighus og opp rampen til en ventende dyretransport.

Vannbøfler lever i vill tilstand i Asias sumpstrøk, men er blitt et viktig tamdyr i Europa. Et voksent eksemplar av arten kan nå nærmere to meter i skulderhøyde, og veier inntil et tonn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!