Vannet blomstene mens familien lå kneblet

Nå har mangemillionærens familie reist fra byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da familiefaren kom hjem til huset i Otta i går ante han fred og ingen fare. Siden familien hadde planlagt å reise bort i helga gikk mannen rundt huset i 15-20 minutter og vannet blomstene i hagen.

- Han ruslet rundt i hagen i 15-20 minutter da han kom hjem. Da han så gikk inn i huset fikk han en pistolmunning i ansiktet, sier lensmann Ragnar Andreassen til Dagbladet.no.

Har dratt på helgetur

Familien som ble overfalt og holdt som gisler i går har nå reist bort i helga. Turen var planlagt før den dramatiske gårsdagen, og med huset forvandlet til et åsted hadde familien ekstra god grunn til å komme seg vekk.

- Jeg ble overrumplet da jeg torsdag ettermiddag kom inn i mitt eget hus. Med pistol rettet mot meg ble jeg truet ned i kjelleren da jeg kom hjem. Der ble jeg i likhet med min kone og datter bundet med plastikk-strips. De hadde en framferd som gjorde at vi skjønte det var best å adlyde, sier familiefaren til GD.no

Mannen kom seg raskt løs, han løp over til en bensinstasjon og fikk varslet politiet.

Ranerne er fortsatt på frifot. Til tross for politisperringer over et stort område i går ble de ikke fanget. Politiet var ute på veiene i hele natt, men veisperringene er nå tatt ned fordi man regner med at ranerne har kommet seg ut av området.

Alle politifolk i distriktene rundt er bedt om å holde utkikk etter ranerne når de patruljerer i kveld og i natt. Politiet i Sverige er også varslet.

GISSELDRAMA: I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Da familiefaren kom hjem ble han møtt av en pistolmunning. Foto: Anne Helga Tallerås
GISSELDRAMA: I dette huset på Otta ble moren og dattera holdt som gisler i flere timer. Da familiefaren kom hjem ble han møtt av en pistolmunning. Foto: Anne Helga Tallerås Vis mer

Ranerne ringte fra mobil

Politiet sjekker nå overvåkingskameraer og mobiltrafikken i området. Politiet forteller at ranerne ble observert da de ringte fra en mobiltelefon da de kjørte vekk fra åstedet. Ranerne tok med seg familiefarens mobiltelefon, men ingen har svart når politiet har ringt.

Fortsatt er en svart Audi A6 etterlyst. Politiet mistenker at skiltene som var på den i går er stjålet. Skilter som satt på en Audi parkert ved Sør-Fron Auto, ble stjålet natt til tirsdag og har ikke kommet til rette, skriver GD.

Det har kommet inn en rekke tips fra folk som har sett lignende biler.

- Vi får stadig inn tips fra folk som har sett lignende biler både i Gudbrandsdalen og lenger unna. Men foreløpig er det ikke noe gjennombrudd, sier operasjonsleder i Gudbrandsdalen politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har i tillegg brukt dagen på å oppsøke folk i Otta. De har vært på butikker, bensinstasjoner og andre samlingssteder i byen.

Vannet blomstene mens familien lå kneblet
SJOKKERT:: Ordfører Dag Erik Pryhn (t.v.) og lensmann Ragnar Andreassen er ikke vant med så alvorlige forbrytelser i Otta.