Oversvømmelse i Venezia:

Vannet dekker 60 prosent av sentrum

Venezia har blitt rammet av en ny oversvømmelse.

OVERSVØMT - IGJEN: Venezia har blitt rammet av en ny flo høyt over normalen. Vannet har steget med 1,44 meter, og dekker 60 prosent av den historiske byens sentrum. Vis mer
Publisert

Venezia har blitt rammet av en ny flo høyt over normalen. Vannet har steget med 1,44 meter, og dekker 60 prosent av den historiske byens sentrum.

Vannstanden i lagunen ved Venezia regnes som uvanlig høy når tidevannet stiger mer enn 1,4 meter, og det har vært rundt 20 tilfeller av dette i moderne tid. Det har imidlertid inntruffet stadig oftere i seinere år.

Seinest i november ble store deler av byen liggende under vann, etter at vannstanden steg 1,87 meter. Stormflo og kraftig nedbør førte til de verste oversvømmelsene på 53 år, og de nest største målt i området noensinne.

Tirsdag er det ventet at tidevannet vil nå 1,35 meter over normalen i kulturbyen.

Klimaendringer har fått mye av skylden for situasjonen, og byens ordfører har tatt til orde for at noe må gjøres. Venezia er bygget på svak grunn og synker langsomt, noe som gjør situasjonen enda vanskeligere.

I 2003 ble det iverksatt et stort prosjekt for å gjøre byen mer motstandsdyktig mot vannmassene, men prosjektet har blitt rammet av både budsjettsprekker, korrupsjonsskandaler og forsinkelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer