<strong>TØRT:</strong> Det er ikke lenger mulig å legge til med båt ved huset til Dottie Friedley (87) i Desert Shores i California. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet
TØRT: Det er ikke lenger mulig å legge til med båt ved huset til Dottie Friedley (87) i Desert Shores i California. Foto: Ørjan F. Ellingvåg / Dagbladet Vis mer

Vannet forsvant fra ferieparadiset. Dottie (87) og Chuck (83) er strandet i ørkenen mens California tørker ut

California opplever den verste tørka noensinne. Nå er Dottie (87) og Chuck (83) Friedley to av millioner med ofre i den bitre vannkrigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PIXLEY/PALM SPRINGS/DESERT SHORES/LAKE MEAD (Dagbladet): Med litt skrøpelige bevegelser åpner Dottie Friedley (87) dørene til det svære huset hun og ektemannen Chuck (83) bygde i Venice Lane i Desert Shores.

- De fleste har flyttet herfra nå. Huset ved siden av er også til salgs, forteller hun til Dagbladet.Sammen med ektemannen flyttet hun til Californias største innsjø, Salton Sea, i 1979. En gang var dette et blomstrende område med strandliv og en boltreplass for hollywoodstjerner. Nå er vannet i ferd med å forsvinne fra innsjøen, som er tre ganger så stor som Mjøsa. Området er forlatt og forfallent. Få steder er konsekvensene av den dramatiske tørka i California mer synlig, og det virker som om apokalypsen allerede er kommet til dette øde ørkenlandskapet.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer