Vannet forsvant i Middelhavet

Letemannskaper har i flere døgn søkt med helikopter og skip etter 20 000 tonn vann som er sporløst forsvunnet i Middelhavet. Henger du ikke med? Les videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den vanvittige historien er som følger:

Natt til lørdag slet en 20 000 tonn tung vannsekk seg fra et slep på vei til Kypros i Middelhavet. Vannbagen tilhører det norske børsnoterte selskapet Nordic Water Supply.

- Værforholdene var ikke av de beste da bagen slet seg. Det var kraftig strøm, sier finansdirektør Erik Tjørstad til Dagbladet.no.

Leteforholdene er heller ikke enkle. Det kan kun gjennomføres søk når det er lyst, og været har blitt dårligere siden helgen.

Fast kontrakt

Nordic Water Supply har utviklet enorme vannbager til å frakte ferskvann til områder på kloden som har vannmangel. Selskapet ble stiftet i 1979, men det var først på 90-tallet av Nordic Water Supplys fikk fart på vannfraktindustrien sin. Siden i høst har selskapet hatt kontrakt om å frakte ferskvann mellom Tyrkia og Nord-Kypros, og selskapet leverer ca. 500 000 kubikkmeter vann hver dag. Det var i forbindelse med et slep mellom Tyrkia og Nord-Kypros at vannbagen løsnet. Nå er 20 000 tonn vann savnet i Middelhavet.

Slitt seg før

Det er ikke første gang at et vannballongslep har slitt seg. Det skjedd i februar og mai i fjor. Den ene gangen sank bagen til bunns, og gikk tapt. Selskapet har ikke utstyrt bagene sine med noen nødpeiler, slik at de lett kan spores opp.

Selv om tre bager nå har slitt seg, har ikke Nordic Water Supplys gitt opp troen på at slep av vann rundt om på verdenshavene er en god forretningside. Selskapet er i dialog med flere interessenter som kan tenke seg å hyre det norske selskapet.

- Skulle bagen som nå er savnet synke, utgjør den ikke noen forurensingsfare. Den er kun fylt med ferskvann, sier Tjørstad

Nordic Water Supply opplyser at årsaken til at vannbagen slet seg løs ikke er kjent, men at man arbeider med å fastslå årsaken. Den store vannbagen er forsikret, og selskapet har en nødløsning klar, slik at kundene til det norske selskapet ikke blir skadelidende lenge.

VANN SAVNET:</B> En ballong av denne typen er savnet i havet mellom Tyrkia og Nord-Kypros.