Vannlekkasjen i Oslo sentrum:

Vannet fosset opp fra asfalten: - Kommer til å skje flere ganger

Vannledningsrøret som natt til onsdag sprakk og skapte problemer, skulle etter planen ha blitt skiftet ut om to år.

SE TV: Et rør under asfalten i krysset Møllergata/Youngs gate sprakk natt til onsdag 24. mai. På et tidspunkt var det store vannmengder i veien i Oslo sentrum. Reporter/video: Emilie Rydning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til onsdag sprakk et vannrør under asfalten i Oslo sentrum. Vann- og avløpsetaten klarte raskt å stenge av lekkasjen, som på et tidspunkt ble beskrevet som ei stor elv med vann.

Vannet fosset opp gjennom asfalten og på stedet kunne man onsdag morgen tydelig se at veien fikk store skader. Flere steder hadde asfalten sprukket opp, og det lå både grus og steiner i veien.

Det hundre år gamle røret skulle etter planen skiftes ut om to år. Årsaken til at røret sprakk skyldes rust og dårlig materialkvalitet, forteller Lars Wermskog, seksjonsleder for vanndistribusjon i Vann- og avløpsetaten (VAV), til Dagbladet.

- Ikke et engangstilfelle

Også i januar i år sprakk et hundre år gammelt rør i Oslo. Det skapte store vannlekkasjer på Kjelsås og Grefsen og flere husstander var uten vann, ifølge Aftenposten.

Den gangen skyldtes det at kulda skapte frossen jord som påvirket vannledningen, ifølge Wermskog.

- Dette kommer til å skje flere ganger, det er jeg helt sikker på. Det er ikke et engangstilfelle. Det vil alltid være rør som sprekker før Vann- og avløpsetaten får skiftet dem ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer