Vannet gikk - men ikke på fødestua

ALTA/HAMMERFEST/TROMSØ (Dagbladet): Vannet gikk, og Lone Johnsen dro til Alta helsesenter for å føde. Men på fødestua var vannet avstengt. Ikke en dråpe kom ut av kranene. I hui og hast bar det i vei til Hammerfest i ambulansefly. Det var i siste liten, for bare ti minutter etter landing kom Majken til verden - på gangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den utrolige historien fra Finnmark natt til fredag, kunne endt med en fødsel uten vann.

Fødte nesten i flyet

- Ingen ved helsesenteret visste at kommunen kom til å stenge vanntilførselen. De hadde ikke lagret en dråpe, forteller barnets far, Morten Andersen, til Dagbladet.

Han og Lone kom til fødestua første gang ved 21-tida torsdag kveld.

- Da snakket vi med en forferdet jordmor som nettopp hadde oppdaget at vannet var avstengt. Fødselen var ikke kommet skikkelig i gang ennå, og vi fikk beskjed om å dra hjem og vente, forteller Morten Andersen.

Men klokka 23 var det ingen bønn. Fødselen var i gang, men Lones fostervann var også det eneste vannet i omløp i hele Alta.

På gangen

- Ambulanseflyet som ble rekvirert, befant seg på oppdrag et annet sted i Finnmark. Det ble nervepirrende minutter og timer å vente. Da vi endelig kunne gå inn i flyet klokka 01.50, var fødselen veldig på trappene.

- En halvtime seinere, like etter at vi hadde landet, kom Majken til verden. Hun ble faktisk født i gangen på Hammerfest sykehus klokka 02.20 - så fort gikk det, forteller den tross alt lykkelige pappaen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer