Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannet på retur i Kristiansand

Veier ble stengt og flere personer ble evakuert på grunn av vannets herjinger i Kristiansands-området. Mer vann er i vente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er fryktelig mye vann her, men nå ser det ut som det er på retur. Heldigvis, forteller vaktsjef Odd Kjell Abrahamsen ved Kristiansand politidistrikt til NTB ved 22.30-tiden lørdag kveld.

Ifølge politiet var da alle større veier åpne igjen, og det var heller ikke aktuelt å evakuere flere personer enn dem som ble evakuert fra et hus i Vågsbygd.

Tidligere på kvelden truet imidlertid værgudene med å fylle en del hus i Grim-området i Kristiansand med vann. Om lag åtte større og mindre veier var også stengt for trafikk en periode.

I tidsrommet mellom klokken 19 fredag og klokken 19 lørdag ble det målt 98 millimeter nedbør på Kjevik i Kristiansand, ifølge Meteorologisk institutt.

- Normalen for hele desember er 116 millimeter med nedbør. Det har derfor kommet usedvanlig mye på en gang, forteller meteorologfullmektig Jan-Inge Hansen.

Det kommer mer

Enda verre enn i selve Kristiansand, var det på Lindesnes fyr. Der målte man lørdag kveld at det var kommet 130,7 millimeter nedbør de siste 24 timene.

- Det ser ut som det blir bedre vær søndag og mandag, men tirsdag vil det nok regne igjen på Sørlandet. Dog tror vi ikke det kommer så store mengder som lørdag. Kanskje halvparten så mye, forteller statsmeteorolog Jahn-Erik Johansen til NTB.

- Det er ikke bare kjellerne som er fylt med vann, men også førsteetasjer, forteller vaktsjef Abrahamsen. Han måtte bare beklage overfor folk som lørdag kveld trengte pumpehjelp for å tømme kjellerne sine for vann.

- Regnet har skapt store problemer, og å hjelpe disse huseierne står et stykke ned på lista akkurat nå, sa Abrahamsen mens de regnet som verst.

- Jeg får si som en av vegvesenets folk. Vi kan ikke bare bære vekk vannet, fortsatte han.

Stengt tunnel

Vegmeldingssentralen fortalte lørdag kveld om svært vanskelige kjøreforhold på Sørlandet.

- Flere steder renner det vann tvers over veien, noe som har ført til at stein og jord blir liggende igjen i veibanen. Vi har også fått melding om kumlokk som er løftet vekk av vannet, forteller vaktoperatør Wenche Eikeset ved Vegmeldingssentralen.

Tunnelen gjennom Baneheia var stengt deler av lørdagen på grunn av overvann, men ble åpnet igjen på kvelden

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!