Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannet rant gjennom taket

I splitter nye leiligheter i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For noen uker siden flyttet beboerne inn i det nye boligfeltet på Granåslia i Trondheim, skriver Adressa. Gleden var stor, men etter noen netter ble Bård Nonstad vekket av samboeren. Hun hørte drypping på stua.

Det viste seg at det lakk vann inn gjennom taket over kjøkkenet, som går i ett med stua.

- Da var det bare å finne fram bøtta. Den ble full i løpet av natta. Jeg fikk ikke så mye søvn, sier Nonstad til Dagbladet.no.

Paret har kjøpt leilighet i andre etasje, og det er ikke flere leiligheter over dem. Taket på bygningen er flatt.

- Det er tydelig at de har gjort noe galt, sier Nonstad.

Klokka sju på morgenen begynte ringerunden for å varsle om lekkasjen. Snart ble det oppdaget vann også på badet. Vannet har gått i veggen til naboen, og også leiligheten i første etasje er rammet.

De siste ukene har beboerne bodd på hotell. Men i løpet av noen dager håper Nonstad å være tilbake i det nyinnkjøpte hjemmet.

- Man blir fort lei av å bo på hotell. Jeg gjør det mye ellers også i jobben, så jeg ville heller ha vært hjemme, sier han.

Fant mange feil

Heimdal Entrepenør tar ansvaret for feilene og betaler hotelloppholdet for de ulykkelige boligkjøperne. Han vil ikke si til Adressa hvor mange tak som har sluppet vannet gjennom, men kaller situasjonen for \'uheldig\'. Nå går selskapet over alle takene for å finne feil og sørge for utbedring.

Selskapet mener at det er en underleverandør som ikke har gjort jobben skikkelig og legger dessuten litt av skylda på trønderværet.

- Det har vært litt ekstremt vær i vinter, og da kan slike situasjoner oppstå, sier driftsdirektør Trygve Gjøvik til Adressa.