- Vannet står over golvet i andre etasje

Olav Mjeldes familie fanget i flom i Manila.

NATURKATASTROFE: Befolkningen i Manila prøver å la livet gå sin vante gang på tross av at de må vasse gjennom gater oversvømmet av en meter vann. Foto: BULLIT MARQUEZ/AP/SCANPIX
NATURKATASTROFE: Befolkningen i Manila prøver å la livet gå sin vante gang på tross av at de må vasse gjennom gater oversvømmet av en meter vann. Foto: BULLIT MARQUEZ/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Konas barn er fanget innendørs, vannet står over golvet i andre etasje, forteller Olav Mjelde (56) til Dagbladet.

Barna på sju og åtte år bor i en femetasjes bygning i Filippinenes hovestad Manila. Byen med omegn er erklært som katastrofeområde etter at en hel måneds regnmengde, over 40 centimeter, har falt i løpet av bare tolv timer i dag, ifølge AP.

Ifølge Reuters er nærmere 60 mennesker omkommet i den verste flommen på 42 år, som er forårsaket av den tropiske stormen Ketsana. Bare i den nærliggende provinsen Rizal døde 47 av en kombinasjon av jordskred og flommen, som bygde seg opp svært raskt.

Tusener av innbyggere har søkt tilflukt oppe på hustak under flommen, som til dels kommer overraskende på folk, og som ikke begrenser seg til områder rundt elver og bekker.

Flere flyplasser for innenlandstrafikk er stengt på grunn av uværet. Samtidig har myndighetene stengt av strømmen i deler Manila, for å forebygge ulykker.

- Strømmen har vært borte i flere timer, bekrefter Mjelde, som selv bor deler av året i millionbyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer