<strong>VERSTE PÅ 10 ÅR:</strong> To tredeler av Venezias historiske sentrum står under vann, og turister og fastboende er heldige hvis de er tørre over knærne. Foto: MIRCO TONIOLO/ERREBI/AGF/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix.
VERSTE PÅ 10 ÅR: To tredeler av Venezias historiske sentrum står under vann, og turister og fastboende er heldige hvis de er tørre over knærne. Foto: MIRCO TONIOLO/ERREBI/AGF/REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix. Vis mer

Vannet steg 156 cm

To tredeler av historiske Venzia druknet i verste flom på 10 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Minst ni personer har omkommet i uværet som har herjet Italia de siste dagene. I Venezia ble over 70 prosent av byens historiske sentrum stående under vann.

Italia har siden søndag vært herjet av storm og store mengder nedbør.

Ifølge avisen La Stampa har uværet så langt krevd ni liv. Blant de siste som er registret omkommet, er en kvinne som døde da huset hennes ble begravet i leire og stein, ifølge landets sivilforsvar.

Uværet har ført til store samferdselsproblemer og omfattende strømbrudd. Både kystbyen Terracina sørøst for Roma og i Savona i Liguria-provinsen i nord er blitt rammet av tornadoer som har tatt liv, melder AFP - DPA.

Truffet av trær

Tre personer har mistet livet da bilene de satt i ble truffet av trær i Belluno i nord og Frosinone sør for Roma.

I tillegg mistet en mann livet i Napoli da han ble truffet av et tre mens han var ute og gikk.

Skipperen på en båt som krasjet i en brygge i Calabria søndag, er ifølge nyhetsbyrået ANSA fortsatt savnet.

Både mandag og tirsdag har mange skoler i blant annet Liguria og Roma holdt stengt på grunn av uværet.

Strøm og trafikk

Trafikken på veiene og toglinjene nær Brennerpasset, som forbinder Italia og Østerrike, ble mandag stanset. Deler av motorveien mellom Milano og Bologna sto også under vann.

I provinsene Belluno og Treviso i nord har nesten 160.000 husstander opplevd strømbrudd, ifølge lokalavisa Il Gazzettino.

Vannstanden i Venezia hadde tirsdag begynte å trekke seg tilbake, men har under uværet vært på det høyeste nivået på ti år.

Verst i 1966

Kraftig pålandsvind har fått vannstanden til å stige med 156 centimeter, det høyeste nivået siden desember 2008.

Markusplassen sto mandag helt under vann og ble evakuert, og taxibåtene som til vanlig frakter folk gjennom kanalene, ble innstilt.

Tidenes verste flom i Venezia fant sted i november 1966 da vannstanden steg med hele 194 centimeter. Da førte flommen også til store ødeleggelser i Firenze.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer