DRAMATISK OPPLEVELSE:  Vannet slo inn i lugaren på hurtigbåten Stjernøy tirsdag ettermiddag. Foto: Kirsten Slagstad
DRAMATISK OPPLEVELSE: Vannet slo inn i lugaren på hurtigbåten Stjernøy tirsdag ettermiddag. Foto: Kirsten SlagstadVis mer

Vannet veltet inn da stormen splintret dør og slo inn vindu på hurtigbåt nær Harstad

- Akkurat da angret jeg på at jeg ikke hadde kontroll på redningsvesten, sier passasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag meldte Meteorologisk institutt om at Nord-Norge er under økt overvåkning.

I store deler av Troms, Finnmark, Lofoten og Vesterålen er det meldt om kraftig storm.

Det kraftige været fikk de fire passasjerene på hurtigbåten Stjernøy merke etter at båten la fra kai i Harstad i ettermiddag, skriver Hålogalands Avis.

- Ble våt til knærne I en bølgedal slo havet inn i båtens kabin og splintret døra inn til passasjerene.

- Jeg ble våt opp til knærne. Akkurat da angret jeg på at jeg ikke visste hvordan man skulle hente opp redningsvesten fra setene, sier Kirsten Slagstad fra Sandsøy.

Til Dagbladet forteller hun at det tok en stund før mannskapet merket det som hadde hendt. Passasjerene bestemte seg derfor for å selv ta kontakt med bemanningen.

- Etter at vi sa ifra ble vi tatt opp i en tørr lugar, før båten snudde, sier Slagstad om hendelsen.

Fikk tilbud om kriseterapi Slagstad er nå tilbake i Harstad. Der fikk passasjerene tilbud om kriseterapi av rederiet.

- Det takket vi nei til, sier Kirsten Slagstad som kommer til å overnatte hos slektninger.

Hurtigbåten Stjernøy går mellom Harstad, Bjarkøystedene og Senja. Den er eid av rederiet Boreal.

Skal granske ulykken Per Hansen er daglig leder i Boreal Transport Nord og sier at rederiet nå kommer til å gjennomføre en granskning på hva som hendte.

- Vi kommer til å undersøke alle forholdene her. Båten er nå på reparasjon og vi har navnene på passasjerene. De kommer til å få erstatning for hendelsen, sier Hansen.

Hansen sier at tilbudet om kriseterapi er en del av Boreals rutiner ved slike hendelser. Den daglige lederen legger til at neste båt kommer til å gå i løpet av morgendagen.

- Der har vi ikke satt opp noe tidspunkt ennå, men båten kommer til å gå onsdag, sier Per Hansen.

- Kan bli full storm i løpet av natta Vakthavende meteorolog Håvard Thorset sier at de sterkeste vindene nå er på vei nordover mot Vest-Finnmark.

- Tidligere har vinden vært sterkest i Nordland, der det har vært sterk storm blant annet i Lødingen med vinder på over tretti meter per sekund. Nå er stormen på vei oppover mot Vest-Finnmark, der det kan komme opp i full storm i løpet av natta, sier Thorset.

Han legger til at selv om det ikke har vært store problemer med bølger så langt, så kan dette forandre seg ettersom vinden kommer til å snu inn mot land i løpet av natta.

- Da vil dette trolig forandre seg, sier Håvard Thorset og anbefaler folk i området om å sikre gjenstander som potensielt kan bli tatt av vinden.

En kansellasjon for Hurtigruta Også Hurtigruta har blitt rammet av uværet i Nord-Norge. Ruta har en båt stående i Bodø og tidligere i dag måtte MS Vesterålen passere havna på Skjervøy.

Havet var for kraftig til at det var forsvarlig å legge til.

- Det har vært noen uhumske lyder fra nabolugarene her, men ellers er situasjonen udramatisk, sier passasjer Glenn-Rune Halvari om ferden videre til i retning Tromsø.

Hurtigruta oppfordrer sine kunder til å følge med på Hurtigrutas hjemmesider framover for oppdatert informasjon om ferjene.