Vannkaos på Berlin-hotell

Nødetatene har rykket ut med store styrker som følge av at et gigantisk akvarium på et hotell i Berlin har eksplodert.

RASTE SAMMEN: Fredag morgen opplyser brannvesenet i Berlin i Tyskland at over 100 av deres brannmenn har rykket ut til et Radisson Blu-hotell som følge av at et 16 meter stort akvarium har eksplodert. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag morgen har et gigantisk akvarium eksplodert på et Raddison Blu-hotell i Berlin i Tyskland. Brannvesenet opplyser at omkring én million liter vann har flommet ut av akvariet.

Det meldes om enorme materielle skader, i tillegg til minst to skadde personer. Ytterligere 35 personer har fått tilsyn av helsepersonell på stedet, ifølge brannvesenet. I tillegg har det blitt satt inn redningshunder for å søke etter mulig savnede personer.

Akvariet beskrives som verdens største frittstående sylindriske akvarium, og skal være 16 meter høyt og 11 meter bredt. Byggverket i sin helhet skal være 25 meter høyt.

Brannvesenet opplyser at over 100 av deres brannmenn har rykket ut til hendelsen, men at de foreløpig ikke har kontroll. Både politiet og brannvesenet beskriver at enorme mengder vann har flommet ukontrollert i alle retninger.

Foto: T. Bartilla / Future Image / NTB
Foto: T. Bartilla / Future Image / NTB Vis mer

Enorme vannmengder

Innledende undersøkelser skal tyde på at hendelsen skyldes en teknisk svikt, ifølge Die Welt. De skriver at politiet opplyser at det på nåværende tidspunkt ikke er noe som tyder på at akvariet skal ha blitt utsatt for et angrep. I tillegg opplyser brannvesenet at akvariet kollapset umiddelbart, noe som kan indikere en teknisk svikt.

- Akvariet eksploderer plutselig om det er defekt. Det er ikke slik at vann har lekket fra en sprekk, hele akvariet eksploderte plutselig, uttaler en talsperson for brannvesenet til avisa.

Akvariet skal romme over 100 arter og 1500 fisker. En av hotellgjestene beskriver overfor Die Welt at døde fisker ligger strødd.

Foto: Michele Tantussi / Reuters / NTB
Foto: Michele Tantussi / Reuters / NTB Vis mer
Foto: Michele Tantussi / Reuters / NTB
Foto: Michele Tantussi / Reuters / NTB Vis mer
Foto: Cristoph Soeder / DPA / NTB
Foto: Cristoph Soeder / DPA / NTB Vis mer

Trafikken stoppet

Politiet opplyser at hotellgjester er i ferd med å bli fraktet bort fra stedet med busser. Det skal være omkring sju minusgrader i Berlin fredag morgen.

Den tyske vegtrafikksentralen VIZ opplyser at store mengder vann har flommet ut i veibanen, og at trafikken har blitt stoppet som følge av dette. Videre ber VIZ Berlins innbyggere om å finne alternative kjøreruter.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer