Vannkokeren er trygg - glem kaffetrakteren

Kaffemaskina på jobben også ok. Men la trakteren stå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tre minutters regelen for koking av drikkevann i Oslo er avlyst. Giardia-parasitten som er en helsetrussel for en halv million innbyggere i hovedstaden dør før det.

Det betyr av vannkokeren er friskmeldt og har tatt knekken på parasitten når den slår seg av ved 100 grader.

- Da vi gikk ut med tre minutter koketid i går, kopierte vi en universell regel for koking av vann med farlige smittestoffer for mennesker. Nå er vi vi sikre på at giardi-parasitten dør ved  vanlig oppkok, sier seksjonssjef Gry Holmbakken ved Mattilsynet i Oslo til Dagbladet.no.

Vann som er kokt med vannkoker, holder så høy temperatur de neste to-tre minuttene at giardia\'en ikke har sjanse til å overleve.

Men vann fra springen til kaffetrakteren bør du holde deg unna.

- Vanlige kafftetraktere varmer bare opp vannet til rundt 50 grader, og det er for lite. Skal du bruke kaffetrakteren, bør du også bruke kokt vann eller vann fra andre kilder enn kjøkkenspringen, råder Holmbakken.

Kaffeautomaten OK

Kaffeautomaten på jobben skal være trygg for vanlig bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer