Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannlekkasje avslørte cannabis-plantasje i boligblokk

Leilighet midt på Grønland i Oslo rigget for proff narkoproduksjon. - Det så ut som en jungel, sier en person som var inne i leiligheten.

HEMMELIG GARTNERI: Slik så det ut inne i ett av de tre  spesialtilpassede teltene der et stort antall frodige cannabisplanter vokste med vannforsyning, lys og vifter. Foto: Dagbladet-tipser
HEMMELIG GARTNERI: Slik så det ut inne i ett av de tre spesialtilpassede teltene der et stort antall frodige cannabisplanter vokste med vannforsyning, lys og vifter. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette synet møtte vektere og rørleggere som seint i går kveld tok seg inn i en leilighet i Smalgangen like ved Grønland torg i Oslo.

De hadde i flere timer jaktet på en vannlekkasje som hadde spredd seg blant annet til butikker og et serveringssted, da de i 21-tida fikk lokalisert riktig leilighet og åpnet døra med hjelp fra låsesmed.

- Den tunge lukta som slo imot oss gjorde at jeg først trodde det lå et lik der inne, sier en person som var inne i leiligheten, til Dagbladet.

- Jungel Men den søtlige eimen kom fra et stort antall cannabisplanter som vokste frodig inne i tre  spesialbygde telt. De var utstyrt med lamper, vanningsanlegg og luftkondisjonering. På gulvet lå gjødsel og et titalls sekker med jord som trolig skulle brukes til å plante neste avling.

- Det så ut som en jungel der inne. Jeg følte jeg var i en spillefilm, sier vitnet.

Han opplyser at det var en del av vanningssystemet som hadde falt ut av et av teltene og forårsaket den store vannlekkasjen som sev ned i taket til lokalene under.

Det er uklart hvor lenge cannabisproduksjonen kan ha pågått i all hemmelighet.

- Leiligheten bar tydelig preg av at det ble produsert marihuana. Det ble funnet en betydelig mengde planter og ganske store mengder produksjonsutstyr, sier fungerende etterforskningsleder Eivor Øyen ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

- Flere avhør Etter at politiet fikk det store beslaget i fanget i går kveld, er to personer pågrepet i saken. De satt i dag i lange avhør.

- IKKE BEBODD: Hele leiligheten skal ha vært i bruk til narkoproduksjonen. Foto: Dagbladet-tipser
- IKKE BEBODD: Hele leiligheten skal ha vært i bruk til narkoproduksjonen. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer

- To norske statsborgere med en åpenbar tilknytning til leiligheten er pågrepet. Det kan bli flere pågripelser, da vi nettopp har startet etterforskningen og vil gjennomføre flere avhør, sier Øyen.

De to pågrepne er i utgangspunktet siktet for grov narkotikaforbrytelse etter Straffelovens § 162 andre ledd, men det er foreløpig uklart hvor mye ferdigstilt marihuana eller hasj beslaget tilsvarer. Det ble ikke funnet pakkeutstyr eller planter som var videreforedlet.

Det er ikke første gang politiet avdekker cannabisdyrking i blokker eller rekkehus, men det regnes som svært uvanlig at kriminelle tar risikoen med å etablere så store narkoplantasjer midt i Oslo.

- Vi har ikke sett noe i denne størrelsesorden i sentrumsområdene. Det er i utgangspunktet ganske sterk lukt fra et slikt lokale, som man ikke skulle tro at noen tar sjansen på med mange beboere rundt seg, sier etterforskningslederen.

GODT FORBEREDT: Flere søppelsekker med blomsterjord var lagret i leiligheten, trolig for å raskt sette i gang en ny avling cannabis etter neste innhøsting. Foto: Dagbladet-tipser
GODT FORBEREDT: Flere søppelsekker med blomsterjord var lagret i leiligheten, trolig for å raskt sette i gang en ny avling cannabis etter neste innhøsting. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media