Vannlekkasje avslørte cannabis-plantasje i boligblokk

Leilighet midt på Grønland i Oslo rigget for proff narkoproduksjon. - Det så ut som en jungel, sier en person som var inne i leiligheten.

HEMMELIG GARTNERI: Slik så det ut inne i ett av de tre  spesialtilpassede teltene der et stort antall frodige cannabisplanter vokste med vannforsyning, lys og vifter. Foto: Dagbladet-tipser
HEMMELIG GARTNERI: Slik så det ut inne i ett av de tre spesialtilpassede teltene der et stort antall frodige cannabisplanter vokste med vannforsyning, lys og vifter. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette synet møtte vektere og rørleggere som seint i går kveld tok seg inn i en leilighet i Smalgangen like ved Grønland torg i Oslo.

De hadde i flere timer jaktet på en vannlekkasje som hadde spredd seg blant annet til butikker og et serveringssted, da de i 21-tida fikk lokalisert riktig leilighet og åpnet døra med hjelp fra låsesmed.

- Den tunge lukta som slo imot oss gjorde at jeg først trodde det lå et lik der inne, sier en person som var inne i leiligheten, til Dagbladet.

- Jungel Men den søtlige eimen kom fra et stort antall cannabisplanter som vokste frodig inne i tre  spesialbygde telt. De var utstyrt med lamper, vanningsanlegg og luftkondisjonering. På gulvet lå gjødsel og et titalls sekker med jord som trolig skulle brukes til å plante neste avling.

- Det så ut som en jungel der inne. Jeg følte jeg var i en spillefilm, sier vitnet.

Han opplyser at det var en del av vanningssystemet som hadde falt ut av et av teltene og forårsaket den store vannlekkasjen som sev ned i taket til lokalene under.

Det er uklart hvor lenge cannabisproduksjonen kan ha pågått i all hemmelighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer