Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannlekkasje i Oslo: - Vannet fosser ut i gatene

Meldes om stor vannlekasje på Dælenenga.

TAUER BORT BILER: Politiet melder om en stor vannlekasje i Oslo. Som en følge av de store vannmassene har politiet tauet bort biler som sto i fare for å bli oversvømt.Foto: Fredrik Hove/Hove Media
TAUER BORT BILER: Politiet melder om en stor vannlekasje i Oslo. Som en følge av de store vannmassene har politiet tauet bort biler som sto i fare for å bli oversvømt.Foto: Fredrik Hove/Hove Media Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Oslo melder om en stor vannlekkasje på Dælenenga i bydel Grünerløkka.

- Det fosser vann ut i gatene, meldte politiet på Twitter like før 03.00 i natt.

Mannskap fra Brannvesenet, politiet og Oslo vann- og avløpsetat jobber med å få stengt lekkasjen, som ifølge politiet trolig kommer fra en kum.

- Vi har sperret av krysset mellom Gøteborggata og Dælenenggata og tauet bort biler som sto i fare for å bli oversvømt, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Tromsøgata og Hammerfestgata er også rammet av oversvømmelsen. Trolig har det rent vann inn i flere kjellere. Den første meldingen inn til politiet kom klokka 02.25 og gikk ut på at det fosset vann ut av en kum.

- Vann- og avløpsetaten har klart å stanse halve lekkasjen, men vi arbeider fortsatt med å finne resten av lekkasjen, sier Engeseth. 

Vann- og avløpsetaten klarte til slutt å stanse lakkasjen som førte til at vannet flommet. Det viste seg at en vannledning hadde sprunget lekk.

- Lekkasjen førte til at vi måtte taue vekk en del biler. Det er usikkert hvor mye skade de har fått. I tillegg er en del kjellere oversvømt, og brannvesenet har hjulpet til med å få pumpet ut vannet, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

Selv om lekkasjen er stanset, er flere beboere i Trondheimsveien, Dælenenggata og Fagerheimgata uten vann, ifølge brannvesenet.

Strekningen mellom Tromsøgata og Fjellgata vil være stengt i opptil et døgn som følge av oversvømmelsen.

- Grunnen på stedet skal undersøkes for å se om det er fare for at den svikter, sier Engeseth.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!