Vannscooter i vill fart lettet - drepte to og kvestet fem i Københavns havnebasseng

Øyenvitne: - Minst 50 kilometers fart.

KØBENHAVN: En 24 år gammel mann er siktet for dobbelodrap etter at vannscooteren han kjørte kolliderte med en båt. To amerikanske turister ble drept. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En flere år lang debatt i Danmark om regler for kjøring med vannscooter har blusset opp igjen i helgen etter en tragisk ulykke i Københavns indre havn.

To amerikanske utvekslingsstudenter ble drept og fem andre unge kvinner i en utleiebåt ble kvestet av en vannscooter ute av kontroll.

En 24 år gammel mann ble søndag siktet for uaktsomt dobbeltdrap og varetektsfengslet fram til 1. juni.

Sjokkert øyenvitne Mads Pedersen så hva som skjedde da han syklet over Langebro mot Rådhusplassen ved 19.30-tiden lørdag kveld.

- Den lettet

- Fire vannscootere lekte seg rundt på båter med jenter. Den ene av vannscooterne må ha kjørt i minst 50 kilometer i timen. Den lettet fra vannflaten og traff den ene båten, sier Pedersen til Ekstrabladet.

Han bor i indre havn i den danske hovedstaden ved Islands brygge, og naboene har flere sommersesonger observert og pratet om vannscooterkjøring ute av kontroll helt inne ved bryggekanten.

Da politiet fikk den første meldingen om ulykken var de allerede på vannet etter flere meldinger om farlig ferdsel i havneområdet med mange småbåter og kajakkpadlere den sommervarme maikvelden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer