Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vannscooter i vill fart lettet - drepte to og kvestet fem i Københavns havnebasseng

Øyenvitne: - Minst 50 kilometers fart.

KØBENHAVN: En 24 år gammel mann er siktet for dobbelodrap etter at vannscooteren han kjørte kolliderte med en båt. To amerikanske turister ble drept. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En flere år lang debatt i Danmark om regler for kjøring med vannscooter har blusset opp igjen i helgen etter en tragisk ulykke i Københavns indre havn.

To amerikanske utvekslingsstudenter ble drept og fem andre unge kvinner i en utleiebåt ble kvestet av en vannscooter ute av kontroll.

En 24 år gammel mann ble søndag siktet for uaktsomt dobbeltdrap og varetektsfengslet fram til 1. juni.

Sjokkert øyenvitne Mads Pedersen så hva som skjedde da han syklet over Langebro mot Rådhusplassen ved 19.30-tiden lørdag kveld.

- Den lettet

- Fire vannscootere lekte seg rundt på båter med jenter. Den ene av vannscooterne må ha kjørt i minst 50 kilometer i timen. Den lettet fra vannflaten og traff den ene båten, sier Pedersen til Ekstrabladet.

Han bor i indre havn i den danske hovedstaden ved Islands brygge, og naboene har flere sommersesonger observert og pratet om vannscooterkjøring ute av kontroll helt inne ved bryggekanten.

Da politiet fikk den første meldingen om ulykken var de allerede på vannet etter flere meldinger om farlig ferdsel i havneområdet med mange småbåter og kajakkpadlere den sommervarme maikvelden.

Stakk fra stedet

De fire vannscooterne stakk fra ulykkesstedet og dro tilbake til en vannscooterhavn i Brøndby i utkanten av København.

Sju menn og en kvinne i 20-årene og begynnelsen av 30-årene ble pågrepet og framstilt i et såkalt grunnlovsavhør i København søndag.

Det ble 24-åringen siktet for dobbeltdrap og varetektsfengslet. De sju andre er løslatt, men alle er siktet for å ha stukket fra et ulykkessted og etterlatt personer i hjelpeløs tilstand.

Norge: vil liberalisere

I Norge har regjeringen lagt fram forslag om å oppheve de gamle reglene om at vannscootere må holde seg minst 400 meter fra land, og isteden få et regleverk som ligner småbåter.

BLE RENT I SENK: båten jentene hadde leid ved kai i København etter dødsulykken lørdag kveld. Foto: Uffe Weng, Scanpix Danmark.
BLE RENT I SENK: båten jentene hadde leid ved kai i København etter dødsulykken lørdag kveld. Foto: Uffe Weng, Scanpix Danmark. Vis mer