Vannscooterfører siktet etter ulykke i Sørfjorden

En 42 år gammel vannscooterfører er siktet for å ha kjørt i påvirket tilstand da han var involvert i en ulykke i Sørfjorden i Hardanger søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidlig om morgenen ble det hørt rop fra sjøen. Det ble iverksatt en større redningsaksjon, og i 5.30-tiden ble mannen funnet og brakt til sykehuset i Odda. Tilstanden for 42-åringen skal være stabil, skriver Bergens Tidende.

– Det er tatt blodprøver av ham. Han er nå siktet for å ha kjørt vannscooter i påvirket tilstand, sier politioverbetjent Per Helge Sekse i Hardanger lensmannsdistrikt.

Dykkere, båter og helikopter ble satt inn i søket som fortsatte en stund etter at mannen var brakt til land.

Mannen kunne ikke gjøre rede for om han var alene da han ble funnet ved Velure, tvers over fjorden for der han kjørte på land.

– Han kjørte på et nes ved Lofthus. Like før sju søndag morgen fant politiet den ødelagte vannscooteren, nesten to kilometer unna der mannen ble funnet. Han drev med strømmen. Vi mener at bruken av redningsvest var det som reddet livet hans, sier Sekse.

Politibåt, flere båter fra Røde Kors og et Sea King-helikopter deltok i søket. På land har mannskaper fra Røde Kors samt Norske Redningshunder deltatt. Også båter fra Forsvaret ble rekvirert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer