Advokat Tony Vangen i advokatfirmaet Elden: Hjelper Carl Jacob Johansen i kampen mot Toll- og avgiftsdirektoratet. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.
Advokat Tony Vangen i advokatfirmaet Elden: Hjelper Carl Jacob Johansen i kampen mot Toll- og avgiftsdirektoratet. Foto: Håkon Sæbø, Finansavisen.Vis mer

Vannscooterimportør kjemper for sin eksistens

Vannscooterimportør Carl Jacob Johansen sover på et verkstedgulv mens advokaten hans jobber gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Den særnorske motviljen mot vannscootere så en liten stund ut til å havne på skraphaugen sammen med motviljen mot skateboard, Segway og fargefjernsyn (reell situasjon på 70-tallet, red. anm.), men for vannscooterimportør Carl Jacob Johansen og hans Jettrade.no er situasjonen fortsatt kritisk.

Full båtmotoravgift Finansavisen kan fortelle at Toll- og avgiftsdirektoratet står fast ved at det skulle beregnes full båtmotoravgift ved import og salg av vannscootere frem til denne særavgiften ble fjernet i fjor sommer.

Det til tross for at vannscootere ikke er blitt definert som båter når førere er blitt bøtelagt for å bruke dem.

Toll- og avgiftsdirektoratet mener å ha 12 millioner avgiftskroner utestående hos Jettrade.no, og tok i februar utlegg i selskapets konto, skriver Finansavisen tirsdag.

Holdt tilbake 160.000 kroner Totalt er 160.000 kroner holdt tilbake, og dermed står selskapet uten midler til å forsvare seg i ankesaken mot direktoratet. Johansen har solgt leiligheten sin og sover nå på en madrass på verkstedgulvet i Jettrade.nos lokaler i Drammen.

- Jeg har ikke råd til å unngå en ny rettssak. Alt jeg eier og har er i dette selskapet, sier Johansen til Finansavisen.

Kronerulling Han har nå arrangert en kronerulling for å holde seg flytende til ankesaken skal behandles i Borgarting lagmannsrett 22. mai.

Flere saker: Hyundai Grand Santa Fe - god, men er er det nok?
Fredriksen saksøker ekssjefer for milliardsvindel
- «A wake up call»