DØMT: Tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX
DØMT: Tidligere vannverksdirektør Ivar T. Henriksen. Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIXVis mer

Vannverkssjefen skyldig i korrupsjon

Entreprenørfirmaet Peab er delvis frifunnet i vannverkssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den tidligere vannverkssjefen Ivar T. Henriksen er kjent skyldig i to tilfeller av korrupsjon og et tilfelle av grovt økonomisk utroskap. Entreprenørfirmaet Peab er delvis frifunnet i vannverkssaken.

Juryen i Eidsivating lagmannsrett fant Ivar T. Henriksen skyldig i to tilfeller av korrupsjon for 6,5 millioner kroner og ett tilfelle av grovt økonomisk utroskap på rundt 3,5 millioner kroner i ankesaken om skandalene i Nedre Romerike vannverk onsdag.


Derimot ble han frifunnet for utroskap i forbindelse med at vannverket skulle ha dekket 1,5 millioner i konsulenttjenester i tilknytning til et pukkverk i Tingvoll kommune, skriver Aftenposten.no.

Entreprenørfirmaet Peab ble torsdag kjent skyldig i medvirkning til ett tilfelle av grov økonomisk utroskap, og frifunnet for to tilfeller av korrupsjon og et tilfelle av grov utroskap.

Den tidligere vannverkssjefens medtiltalte sønn, Pål Henriksen, ble kjent skyldig i de samme tiltalepunktene som faren, med andre ord to tilfeller av korrupsjon og et tilfelle av grovt økonomisk utroskap.

(NTB)