Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanrøkt og mishandling

Slo sine 11 barn i 14 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Oslo-mann (52) er dømt for å ha slått og mishandlet elleve av sine barn. Dette skjedde som en del av oppdragelsen og i Guds navn.

-  Jeg praktiserte rising med flat hånd og bjørkekvister på rumpa i oppdragelsen av mine barn, forklarer 53-åringen.

I Oslo tingrett er 53-åringen dømt til 120 dagers fengsel, etter at han ble funnet skyldig i vanrøkt, mishandling eller annen liknende atferd overfor barna.

Rising anbefalt

Voldsovergrepene pågikk over en periode på hele 14 år, fra 1988 til 2002. Faren begynte å slå barna fra de var ganske små, men sluttet da de kom opp i 12- 13-årsalderen.

53-åringen og kona var tidligere medlemmer av den religiøse sekten Smiths venner.

De deltok aktivt i bevegelsen fram til 1992- 93, før de brøt ut. Ifølge 53-åringen ble rising i barneoppdragelsen anbefalt av lærerne i Smiths venner. Flere ganger i uka.

Tingretten karakteriserer 53-åringens bruk av ris, slik den blir beskrevet av barna, som mishandling. Dette i relasjon til straffeloven.

-  Retten vil i den forbindelse særlig vise til at faren i perioder praktiserte ris flere ganger i uka. Vi viser videre til at barna måtte vente på sine rom før faren kom og ga dem ris, og at flere av barna opplevde dette som mer belastende enn selve risingen.

Retten finner i formildende retning å kunne legge vekt på at faren, til tross for sine handlinger, synes å ha utvist en betydelige grad av omsorg for sine barn, herunder å ha fulgt dem opp i forbindelse med skole og fritidsaktiviteter, samt sørget for at barna materielt sett er blitt godt ivaretatt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling