- Vansiret av antirynkekrem

VERDAL (Dagbladet): Tove Solli (35) mener hun har fått ansiktet vansiret av den nye hudkremen Treat Wrinkles, som er solgt i nær 60000 eksemplarer i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er ifølge produsenten Swedish Functional Cosmetics «blant markedets beste produkter for aldrende og rynkete hud». Ifølge en reklamefolder, er det en hudpleieserie «med virkelig effekt».

Men for Tove Solli i Verdal kommune i Nord-Trøndelag ble effekten en helt annen enn hun hadde tenkt seg. Etter vel en ukes bruk av dag-, natt- og øyekrem, fikk hun store, røde, væskende sår i ansiktet.

Som batterisyre

- Det så ut som at noen hadde kastet batterisyre på meg. Jeg fikk fryktelige smerter, frøs som om jeg hadde feber, og følte meg til slutt så elendig at jeg måtte oppsøke lege, forteller Solli til Dagbladet.

Hun sitter hjemme i sin egen stue, og har ikke lyst til å gå ut. Det er fjorten dager siden hun sluttet å bruke hudkremen, ansiktet er fortsatt fullt av sår.

- Huden er blitt så tynn at det kjennes som om den er for trang til å dekke ansiktet.

Den fortvilte kvinnen har aldri vært allergisk eller hatt ømfintlig hud. Legen hun oppsøkte vurderer sårene i ansiktet som en bivirkning av hudkremen.

Men i produsentens reklamefolder heter det at kremen er «tilpasset kvinner i alle aldre» og «alle hudtyper».

Lett rødme de første dagene er eneste oppgitte bivirkning. Rødmen skal gå fort over og den skal være sjelden.

Legen Mats Samuelsson, som leder firmaet Swedish Functional Cosmetics, hevder aldri tidligere å ha hørt om en reaksjon som den Solli har opplevd.

Ingen forklaring

- Jeg har ingen forklaring, men vil undersøke saken nærmere. Vi ser ytterst alvorlig på dette, sier Samuelsson.

Hans firma har solgt nær to millioner hudpleieprodukter. Treat Wrinkles er en ny hudpleieserie, som har vært solgt i Norge siden desember i fjor. Norsk distributør er firmaet Medtech Pharma.

- Jeg er redd for å få varige stygge arr i ansiktet, sier Tove Solli.

KREVER ERSTATNING: Tove Solli vurderer å kreve erstatning fra hudpleieprodusenten.