HÅP: - Hvis vi kan redde Hope og hun kan vende tilbake og få etterkommere, vil hun i sin levetid ha bidratt til at overlever, sier dr. Gerhard Steenkamp, veterinær ved Universitetet i Pretoria, til AP.Foto: Suzanne Boswell Rudham/Saving the Survivors via AP
HÅP: - Hvis vi kan redde Hope og hun kan vende tilbake og få etterkommere, vil hun i sin levetid ha bidratt til at overlever, sier dr. Gerhard Steenkamp, veterinær ved Universitetet i Pretoria, til AP.Foto: Suzanne Boswell Rudham/Saving the Survivors via APVis mer

Vansiret av krypskyttere - nå er Hope (4) operert

Neshornet Hope ble bedøvd og fikk hornet hogd av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forkommen, med hornet brutalt hogd
av mens hun var bedøvet av ei giftpil, fant vilvokterne det fire år gamle neshornet som nå har fått navnet Hope.

Hun overlevde krypskytternes mishandling, og i forrige uke ble hun operert, skriver AP.

Nå håper gruppen Saving the Survivors («Redd de overlevende») at hun kan bidra til overlevelsen av den truede arten.

- Statussymbol - Hvis vi kan redde Hope og hun kan vende tilbake og få etterkommere, vil hun i sin levetid ha bidratt til at overlever, sier dr. Gerhard Steenkamp, veterinær ved Universitetet i Pretoria, til AP.

Ifølge nyhetsbyrået ble i fjor 1200 sørafrikanske neshorn ofre for den ulovlige jakten som skyldes at hornene i deler av Asia er et statussymbol og antas å ha en legende virkning.

Såret i Hopes ansikt dekket 50 ganger 28 centimeter, og er det største av ti liknende tilfeller som gruppen har behandlet de siste tre årene.

Steenkamp legger ikke skjul på at det var en meget vanskelig operasjon.

Tragedier - Noen ganger står du overfor ting som du bare er nødt til å gjøre. Du vet ikke hvor du skal begynne, sier han til CNN, som også har omtalt saken. Foreløpig ser alt ut til å ha gått bra.

-Alt ser bra ut, sier Steenkamp, men legger til at det selvsagt vil ta lang tid før et så stort sår har grodd.

Han og de andre idealistene i Saving the Survivors har åpenbart en stor jobb foran seg, både med Hope og med den utbredte krypskytingen i sørafrikanske natur-reservater.

I følge organisasjonens hjemmeside har krypskytternes jakt på neshorn ført til flere dyretragedier de siste tre ukene: Den 30. april ble to hvite neshorn, en voksen ku og kalven hennes, skutt og drept i viltreservatet Lombardini i den østlige Kapp-provinsen - samme sted hvor Hope ble angrepet.