Storbritannia:

Vansiret i skrekkulykke

Britiske Aleema Ali (18) fikk tredjegradsforbrenning da lusemiddelet tok fyr. - Det har gjort meg til en bedre person, sier hun seks år seinere.

TIKTOK-STJERNE: Aleema Ali (18) har gjort det til sin livsoppgave å inspirere andre til å være glad i seg selv, uansett hva. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember 2016 hadde tolv år gamle Aleema Ali nylig kommet hjem fra internatet da hun oppdaget at hun hadde fått lus.

For å ta knekken på de blodsugende snylterne, påførte hun lusemiddel i hodebunnen og håret. Men tolvåringen hadde ikke lest advarselen om at middelet hun benyttet, var svært brannfarlig.

Aleema gikk inn på kjøkkenet for å kaste emballasjen. Der var moren i full gang med matlagingen.

Plutselig tok Aleemas hår fyr. Mens jenta skrek av smerte og redsel, ble hele hodet hennes som oppslukt av flammer.

- Jeg fikk panikk og gikk inn i en sjokktilstand. Det eneste jeg tenkte, var «jeg kommer til å dø», forteller Aleema i et intervju med nyhetsbyrået Jam Press.

Store brannskader

Ti minutter seinere ankom Aleema sykehuset. Der ble hun i hui og hast fraktet videre til intensivavdelingen og lagt i kunstig koma i to måneder.

Legene kunne fortelle de sønderknuste foreldrene at dattera hadde fått tredjegradsforbrenninger på 55 prosent av kroppen, inkludert ansikt, hode, armer, bryst, lår, mage, rygg og hender.

Aleema mistet også sju fingre i ulykken. Den dag i dag er hun inntil videre bare i stand til å bevege to fingre.

FØR ULYKKEN: Aleema Ali var tolv år gammel da hun fikk livet endret for alltid. Foto: Jam Press
FØR ULYKKEN: Aleema Ali var tolv år gammel da hun fikk livet endret for alltid. Foto: Jam Press Vis mer

Etter at hun kom ut av koma, begynte en årelang gjenopprettingsprosess som inkluderte flere runder med hudtransplantasjon.

For å kunne tilpasse seg en så normal hverdag som mulig, måtte tenåringen bruke spesialdesignede klær og gå på en rekke medisiner.

TikTok-sensasjon

I dag går Aleema på Leeds Becket University hvor hun studerer mental helse og rådgiving.

Parallelt med studiene, deler hun sminketips og forteller om egen hverdag på TikTok hvor hun er blitt litt av en sensasjon med sine mer 800 000 følgere.

Videoene hennes har til nå høstet over 20 millioner likes.

@aleemaxali my favourite lashes ever @_tattilashes ♬ original sound - sped up songs 🫶🏻

I intervjuet med Jam Press, forteller Aleema at det har tatt henne lang tid å komme dit hun er i dag.

- Det er så viktig for meg å dele videoene mine fordi jeg slet med å finne noen som forsto hvordan det var for meg – å se annerledes ut, å ha brannskader, å bli stirret på hele tiden, sier 18-åringen før hun fortsetter:

- Hvis jeg kan hjelpe bare én person med videoene mine og min tilstedeværelse på sosiale medier, ville jeg vært veldig glad.

- Gladere og sunnere

Da Aleema Ali la ut sine første videoer på TikTok for to år siden, var det bare tenkt som noe midlertidig. I dag er TikTok blitt en stor og viktig del av livet hennes.

- Jeg er mye gladere og sunnere nå. Livet er kort og uforutsigbart, så vi bør gjøre de tingene som gjør oss glade og omgi oss med gode mennesker.

Seks år etter den grusomme ulykken, er Aleema etter eget utsagn takknemlig for omstendighetene. Ifølge 18-åringen har ulykken gjort henne til en mer selvsikker person.

- Min selvtillit og kjærlighet til meg selv har bare økt. Ulykken har forandret livet mitt til det bedre. Jeg er mye sterkere, modigere og mer selvsikker enn jeg var før.

NB! STERKE INNTRYKK: - Jeg føler ikke lenger at folk ser på meg som et monster, sier Katie Stubblefield, som er den yngste personen i USA som har gjennomgått en ansiktstransplantasjon. Video: National Geographic Les hele saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/katie-22-fikk-nytt-ansikt-etter-historisk-operasjon/70111301 Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer