Vansiret med flaskeskår

BERGEN (Dagbladet): Med flere vitner til stede fikk 22-åringen knust en flaske i ansiktet på utestedet Ugla i Bergen. Politiet var raskt på stedet og pågrep to menn med blodige klær kort tid etter. Nå er saken henlagt på grunn av bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å henlegge denne saken er en oppfordring til blind vold. Det var mange vitner til det som skjedde. Gjerningsmennene ble lagt i bakken av vaktene, og tatt hånd om av politiet kort tid etter. Nå har jeg fått brev om at saken er henlagt på grunn av bevisets stilling, sier den 22 år gamle bergenseren til Dagbladet.

Av frykt for at de to mennene, som er av utenlandsk opprinnelse, skal hevne seg fordi han anmeldte saken, vil han ikke ha navn og ansikt på trykk i avisa.

Helt uprovosert

Episoden skjedde i juli 1999 på utestedet Ugla i Bergen. Mannen har ingen anelse om hvorfor han ble slått ned. Han ante ingenting før det plutselig smalt.

- Det skjedde helt uprovosert. Jeg kan ha kommet borti vedkommende, men det har jeg ikke registrert selv. Plutselig smalt det. Blodet pumpet ut av leppa som var stygt kuttet. Rundt meg ropte folk at jeg var helt vansiret. Andre ropte at de så hva som skjedde, og hvem som gjorde det. Det neste jeg husker er at jeg våknet på Haukeland sykehus, forteller han.

Der fikk han beskjed om at han hadde svært stort blodtap, og at det bare var flaks at han ikke mistet synet. Fortsatt har han ingen følelse i halve overleppa, som nesten ble kuttet bort av slaget. Han har også et stort arr over det ene øyenbrynet.

Byttet jakke

- Jeg hadde aldri vært plaget med hodepine tidligere, men nå må jeg rett som det er spise smertestillende tabletter for å komme meg gjennom arbeidsdagen. I ettertid har han fått høre at gjerningsmannen byttet jakke med kameraten sin, slik at begge var tilsølte av blod. Etterforskeren har fortalt 22-åringen at forklaringen deres går ut på at de fikk blod på seg i kaoset som oppsto.

Føler seg utrygg

- Det virker som om jeg bare er en sak i en mappe. Hvilket system har vi om gjerningsmannen går fri bare fordi politiet ikke klarer å skille de to fra hverandre? De ble tross alt pågrepet på stedet med mange vitner til stede, påpeker 22 åringen, som har anket avgjørelsen om å henlegge saken. En av dem skal også ha hatt et kutt i hånden.

- Jeg føler meg ikke trygg når jeg går ut lenger. At det ser ut som voldsmannen går fri, gjør det ikke noe bedre. I begynnelsen var jeg ikke sikker på om jeg skulle anmelde saken, men politiet oppfordret meg til å gå til anmeldelse, og sa at dette virket helt kurant. Dermed trodde jeg at saken skulle bli oppklart. Jeg er sjokkert over hvor lett det er for en voldsmann å gå fri, sier han.