Vanskapte katter til salgs på internett

Katter nesten uten frambein avles fram og selges over internett. - Kattene er søte - og de klorer jo ikke istykker møblene, sier kvinnen som avler dem i USA. Dyrehelsetilsynet vil ikke ha kattene i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KATT PÅ TO BEIN: På denne nettsida er katter som Flipper til salgs.

Kengurukatta Flipper som vises fram på nettsida til Texas-kvinnen kan neppe klore noe som helst med stumpene som er igjen der frambeina normalt skulle sitte.

Flipper er dømt til å mislykkes i jakten på mus og fugler. Denne katta kommer aldri til å lande elegant på alle fire. Flipper må istedet snirkle seg framover ved å vri kroppen fra side til side. Likheten med en kenguru er slående.

Ingen katt
- Dette er ingen katt, men et misfoster, sier Britt Alvestad i Norske Rasekattklubbers Riksforbund. Hun reagerer med avsky over kattebildene.

- Den som forsøker å avle fram slike katter i Norge blir et ensomt menneske, mener hun.

Lederen i forbundet, Ole Magne Grytvik tror nesten ikke sine egne øyne når han ser bildene av Flipper.

- Denne groteske framsyningen av dyr på nettet er noe av det mest makabre jeg har sett. Jeg håper virkelig at bildene er falske. Slik avl er langt over streken for for all etisk og forsvarlig adferd, sier han.

Dyreforsøk
På hjemmesida skyter oppdretteren over bragden sin. Den nye katterasen er et resultat av avl med katter født med seks tær.

'Twister Kats' er navnet Texas-kvinnen i firmaet Karma Farms bruker på Flipper og de sju andre dyra som er avlet fram. Fritt etter den berømte dansen. Men Chubby Checker hadde neppe katter i tankene da han sang 'Lets twist again'.

Forbudt
Dyrevernsmyndighetene her hjemme reagerer også sterkt på kengurukatta fra USA.

- Slik avl er klart forbudt etter dyrevernloven. Her har man rett og slett endret arveanleggene slik at katten på grunn av genetiske feil ikke lenger blir i stand til utfolde seg på normal kattevis. I Norge nytter det ikke å argumentere med at kattene ikke drar inn mus! sier byveterinær Kjetil Hamnes hos distriktsveterinæren i Oslo og Follo.

Det vil også trolig være i strid med norsk lovgivning å innføre Twisters-katter som kosedyr.