Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å bli gammel

- Det var så mye lettere da vi var unge, sier to lett grånende herrer. De er i landet for å fortelle at Mannfred Mann's Earth Band er tilbake med ny plate - den første nyinnspilte på ni år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Thompson (vokal) og Manfred Mann (keyboards) har kalt den «Soft Vengence», og plata kommer i salg 13. mai.

- Hvorfor tok det så lang tid å lage den?

- Det blir stadig vanskeligere å lage nytt materiale. Det var mye lettere da jeg var ung. For å være ærlig så var det lett bare de tre første månedene. Jeg blir mer og mer kresen jo mer musikk jeg hører. Disse låtene startet vi med i 1991. Det tok rett og slett så lang tid å få CD-en god nok. Hvis jeg går lei egne låter etter en uke, så forkaster jeg dem, sier Manfred.

Selv om musikken er ny så er den høyst tradisjonell - Earth Band-stilen slik vi husker den fra siste halvdel av 70-årene er der fortsatt.

- Vi prøver ikke å være moteriktige. Vi kan bare gjør det vi selv synes fungerer. Men det er noe «grønsji» over lyden vår - et lydbilde som flere unge i dag streber etter.

- Ser dere fram til å spille i fjellheimen under «Fjellrock» i Hemsedal 3. august?

- Vi ville faktisk spilt der selv om det ikke hadde vært noen fjell der, avslutter Manfred Mann som altså ikke er noe utpreget friluftsmenneske.