- Vanskelig å bli kvitt stempelet som «Mini-Breivik»

Advokaten til Varg Vikernes reagerer. Påtalemyndigheten forsvarer seg etter løslatelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nei, det er ingen overdrivelse å bringe Varg Vikernes inn til avhør, sier Talskvinna for påtalemakta i Paris Agnès Thinault Lecuivre til Dagbladet.

Påtalemyndigheten forsvarer pågripelsen av Varg Vikernes (41) som ble gjort tirsdag morgen denne uken.

- Den måten terrorpolitiet reagerte på er helt normal i denne sammenhengen. Med den historien han har og de ekstreme ytringene på nettet så er det bedre å gripe inn for tidlig enn for sent, sier Lecuivre.

Vikernes er ikke siktet for terrorplaner, men det vil likevel bli rettssak, da han er tiltalt for rasisme-provokasjoner av jøder og muslimer på internett, har påtalemyndigheten tidligere uttalt.

- I avhørene så gjentok han mye av det han tidligere har ytret om på sine hjemmesider, sier talskvinna.

Advokaten uenig Forsvareren til Vikernes er ikke fornøyd med at hans klient ble pågrepet.

- Blir nå vanskelig for Vikernes å bli kvitt stempelet som en «Mini-Breivik», sier Julien Freyssinet til Dagbladet.

I går slapp både han og kona løs fra avhørene på politistasjonen i Brive-la-Gaillarde, hvor de har sittet siden politiet skjøt inn porten på eiendommen for tre dager siden.

 - NORMALT:  - Den måten terrorpolitiet reagerte på er helt normal i denne sammenhengen. Med den historien han har og de ekstreme ytringene på nettet så er det bedre å gripe inn for tidlig enn for sent, sier Talskvinna for påtalemakta i Paris Agnès Thinault Lecuivre til Dagbladet. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet.
- NORMALT: - Den måten terrorpolitiet reagerte på er helt normal i denne sammenhengen. Med den historien han har og de ekstreme ytringene på nettet så er det bedre å gripe inn for tidlig enn for sent, sier Talskvinna for påtalemakta i Paris Agnès Thinault Lecuivre til Dagbladet. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet. Vis mer

- Å sette ham i varetekt var disproposjenert, det var ikke sterke nok indisier for noe terrorprosjekt, sier forsvareren.

Vennligst fjern dere! I går kveld var Varg Vikernes tilbake på gården hvor han bor i landsbyen Salon-la-Tour etter at han ble løslatt.

Dagbladets reportere som nå befinner seg på stedet forteller at det er aktivitet inne i huset på eiendommen, men at han ikke virker mer snakkesalig enn i går kveld.

- Det er forbudt å bevege seg inn på privat område i Frankrike. Vennligst fjern dere!, ropte Vikernes sent i går kveld.

Ordfører i byen Salon La Tour, Jean-Claude Chauffour, forteller at kona ikke er tilbake på gården og at politiet i natt har holdt kontroll på gården.

 - IKKE FORNØYD:  Forsvareren til Vikernes er ikke fornøyd med at Vikernes ble pågrepet.- Blir nå vanskelig for Vikernes å bli kvitt stempelet som en «Mini-Breivik», sier Julien Freyssinet til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO/PHOTO PATRICK BERNARD.
- IKKE FORNØYD: Forsvareren til Vikernes er ikke fornøyd med at Vikernes ble pågrepet.- Blir nå vanskelig for Vikernes å bli kvitt stempelet som en «Mini-Breivik», sier Julien Freyssinet til Dagbladet. Foto: AFP PHOTO/PHOTO PATRICK BERNARD. Vis mer