Vanskelig å dømme bombemistenkte

Etterforskerne har problemer med å bevise at de som er mistenkte for bombeattentatet som drepte 29 mennesker i den nord-irske byen Omagh virkelig er gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskerne hevder de vet hvem som er ansvarlig for bombeeksplosjonen i den lille byen, men påtalemyndigheten har ikke klart å samle nok beviser for å kunne bringe de skyldige for retten.

Minst seks personer er mistenkt. En av de mistenkte er selv fra byen Omagh. Attentatet som skjedde i august i fjor svekket fredsprossessen i Nord-Irland i en tid da den var inne på et positivt spor.

Kan gå fri

- Vi har en ganske klart bilde på hva som har skjedd, og hvem som har vært innvolvert i saken, men vi problemer med å samle nok bevismateriale som kan føre til en fellende dom, sier sjefetterforsker, Eric Anderson til nyhetskanalen Sky News.

- En ting er å vite hvem som gjorde det, en annen ting er fremskaffe bevis slik at vi kan få plassert dem bak murene, fortsetter han.

Medlemmer av Det virkelige IRA har innrømmet at den militante organisasjonen sto bak bombeeksplosjonen. Kort tid etter erklærte organisasjonen våpenhvile i konflikten. De seks som er mistenkt, men som politiet ikke klarer å samle bevis mot, skal tilhøre organisasjonen.

Nærmere 20 personer er pågrepet og forhørt om bombeattentatet i fjor høst, men samtlige er senere løslatt uten ytterligere straffeforfølgelse.