Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vanskelig å få respekt

Det er vanskelig for unge, kvinnelige leger å få respekt. Det er nevrolog Sigrid Svalheim og spesialsykepleier Lise Brenna Haugen ved Rikshospitalet enige om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men at det skal være noe erotisk spill mellom kvinnelige sykepleiere og mannlige leger, avviser spesialsykepleier Lise Brenna Haugen på det sterkeste.

- Det trodde jeg også, helt til jeg selv ble sykepleier, sier hun. Nevrologen og spesialsykepleieren rapporterer at de samarbeider godt når de har vakt sammen.

- Jeg har ikke merket noe selv, men jeg har venninner fra medisinerkullet som har opplevd at de ikke får samme respekt som sine mannlige kolleger, forteller nevrologen. Også i Yngre Legers Forening diskuteres denne forskjellsbehandlingen.
- Mannlige leger opptrer gjerne med mer autoritet og får hjelp deretter. Kvinner har kanskje vanskeligere for å gi ordre til kvinner, spekulerer lederen, Grethe Aasved. Hun mener det er godt at det nå blir satt søkelys på saken.

- Mannlige leger på 45 år eller mer er vant til å få alt servert på fat. Kvinnelige leger er flinkere til å ordne opp selv, mener spesialsykepleieren på Rikshospitalet.

I tillegg mer enn antyder hun at det skjer en forandring i legers holdninger til sykepleiere etter hvert som de stiger i status.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!